Beslutsångest.

Efter mycket beslutsångest så tror jag nu att jag har bestämt mig, svarta byxor och ett halterneck-linne. Men fortfarande finns risken att det blir ombyte, har även bland annat en jeanskjol och t-shirt och väst, hmm, har visst fortfarande lite beslutsångest. :-)

Har satt sambon på att fixa kön, så sällan som jag går ut så tänker jag minsann inte frysa ;-)

Nu väntar vi på A och hennes vänner, så ska jag förhoppningsvis få bli lite fin i ansiktet också.

Någon liten resumé från kvällen kanske kommer imorgon, men först ska jag soooovaaa!


Och angående ett inlägg i en grannblogg. 
S med familj, även vi tycker att det är väldigt tråkigt att flyttlasset går nu. Men är ni på besök på gården är ni väldigt välkomna att ringa på så kan vi komma ut och leka lite, vi är ju fortfarande hemma ett bra tag till. :-)

Utgång på BMB ikväll.

Gårdagen tillbringades på stan, först blev det lunch på Choy's Garden, alldeles för mycket mat. :-) Efter det tog vi en sväng bland affärerna, hittade lite smått och gott, bland annat en klänning jag ville ha idag. Tyvärr var klänningen för liten och måste bytas, vi försökte ta en sväng till Hälla men där fanns den inte alls.
Funderar lite på om jag ska åka ner en sväng på stan och fixa något nytt, lämna tillbaka klänningen och prova lite annat jag hittade på Gina Tricots hemsida.

Ikväll ska jag ut och fira S födelsedag, jag har laddat med några Bacardi och så blir det en sväng ner till BMB. Det var sjukt längesen jag var ute nu, och imorgon kommer jag garanterat njuta av den kalla Coca colan som väntar i kylskåpet. :-)

Här hemma mår den lille äntligen bättre, trött, sliten och gnällig men så gott som feberfri. Medicinen gör sitt, så det verkar ju som att läkaren på akuten hade rätt i att det var urinvägsinfektion, och inte öroninflammation ;-)

Hoppas alla får en bra kväll!


Biten på dagis.

Nu ligger sonen och sover igen, och dottern äter mellis, hon hade ätit soppan på dagis idag men självklart plockat bort morötterna. :-) Pannkakan hade hon däremot inte ätit, så hon var som väntat rätt hungrig när hon kom hem.

Eftersom det var så mycket med sonen i tisdags så glömde jag ju bort att berätta att dottern hade blivit biten på dagis i tisdags. Det blev ett stort rött märke på armen, hon visade det såklart så fort hon kom hem och berättade att hon hade varit ledsen på dagis. Även om jag verkligen hade hoppats på att hon skulle slippa det helt så är jag glad över att det åtminstone blev på armen och inte i ansiktet, som annars verkar vara ett populärt ställe att bitas på.

Nu ligger det en tvätt i maskinen och dottern är helt inne i mellisätandet och Fifi, hon har inte velat titta på Fifi på flera månader, men sedan några dagar tillbaka så är det bara Fifi som gäller. :-)
Själv så ska jag passa på att slösurfa lite medans det är lugnt här hemma.

Lite, lite bättre.

Nu ligger den lille och sover, det är mycket sova nu, men han sover för korta stunder och för oroligt för att även jag ska hinna sova. Jag är verkligen så glad över att sambon jobbar sin korta vecka den här veckan, imorgon tänker jag sova och sova och sova efter att dottern har åkt till dagis! :-)

Det går åt rätt håll här hemma nu, under gårdagen fick sonen i sig både en burk med fruktpure och en burk med mat. På kvällen åt han lite välling, och det blev även lite välling under natten, den lille stackaren var nog hungrig efter så lång tid utan mat. Däremot så ratade han gröten imorse, så helt bra är det ju inte med ätandet.

Febern håller däremot i sig, han fick alvedon senast klockan åtta i morse, då var febern uppe över 40 igen. Men som sagt, han äter och får behålla det, han får i sig medicinen och känns lite piggare. Under dagen borde febern försvinna, eller åtminstone hålla sig på en betydligt längre nivå, så till imorgon räknar jag med att febern ska vara så gott som borta. Trött lär han nog vara några dagar, till dotterns besvikelse.

När det gäller dottern så kommer det nog vara en hungrig tjej som kommer hem från dagis idag, det skulle vara morotssoppa och pannkaka, och känner jag henne rätt så kommer hon nog rata allt. :-)

Tisdagen Del 3

Del 3 - Apoteket

När man har ett sjukt barn och äntligen får åka hem, då vill man helst att allt bara ska flyta på och gå fort.

Ett besök på Apoteket klockan sju på kvällen känns rätt lugnt, det borde inte vara alltför mycket folk och man borde kunna gå in och komma därifrån igen rätt fort. Det var åtminstone det jag trodde och väntade mig när jag svängde in på parkeringen utanför Apoteket på Hälla.

Tog ett väldigt trött barn i famnen och gick in och tog en lapp, eftersom mitt nummer var nästa nummer på tur så kändes det riktigt bra. Tittade runt lite vid barnhyllan eftersom jag var tvungen att fylla på lagret med alvedon, och plötsligt så pep det till och det var min tur.

Jag gav henne sonen personnummer och mitt körkort, hon knappade lite på datorn och så kom det,
vi har tyvärr slut på lagret så vi måste ringa akuten och kolla om du kan få någon annan medicin istället.
Så det var bara att sitta ner och vänta, och försöka sysselsätta sonen så gott det gick. Det visade sig att medicinen var slut hos leverantören, så vi fick istället någon liknande som han ska få två gånger om dagen istället för en gång.

Väl hemma så började vi med medicinen, den ska helst tas i samband med mat för att undvika illamående och magbesvär, något som är lite svårt när barnet inte äter.
Så en liten stund senare så kom det upp igen, och så även vattnet han drack innan han skulle sova. När barnen väl sov ringde vi och frågade hur vi skulle göra, så nu ges medicinen fyra gånger om dagen, 1.5 ml istället för 3 ml per gång.

Tisdagen Del 2

Del 2 - Barnakuten

Från Oxbacken åkte vi förbi McDonalds, jag ville vara välförberedd med mat i kroppen utifall det skulle bli lång väntan, så vi passade även på att köpa kvällsmat åt sambon och dottern, lite lyx får det vara en dag som igår.

Efter det åkte vi hem, lämnade av dotter, sambo och mat innan jag och sonen åkte vidare mot sjukhuset. Ganska snart blev det dags för temp, vikt och påfyllning av febernedsättande. Hon passade även på att sätta dit en kisspåse, och jag blev nöjd över att de skulle gå igenom den lille ordentligt.

Medans vi väntade på en läkare så försökte jag få sonen att sova lite, och såg till att han fick lite mer vatten i sig, nu var det ju ändå över tolv timmar sedan han senast åt något.

Läkaren hade vi träffat tidigare, när den lille rosslade så i november. Han kändes betydligt säkrare än den virriga läkaren på Oxbacken. Började med öronen, och nej, där var det inget speciellt, så den självklara öroninflammationen var nu ett minne blott. Halsen såg bra ut och han hade inte några konstiga ljud på lungorna, så hittills fanns det inget som förklarade den höga febern. Rent allmänt så verkade han för dålig för att ha något enkelt, men var för pigg för att vara riktigt allvarligt sjuk, det var ju skönt att höra åtminstone!

Påsen plockades av och det var dags att kolla om det fanns något där som talade om vad felet var. Provet var negativt, men då det var massa annat krafs i urinet så blev det misstänkt urinvägsinfektion, så det blev en odling på urinet som vi får svar på på förmodligen fredag eller måndag.

Så var vi äntligen färdiga på akuten, men eftersom akuten hade slut på medicinen han skulle ha, så var vi tvungna att åka förbi apoteket för att han skulle kunna få första dosen redan igår kväll.

Behöver jag påpeka att ingen på akuten någonsin sa ett ord om att han var gul? :-)

Tisdagen Del 1

Del 1 - Vårdcentralen

Jag och sambon ledsnade på att ha en sjuk son här hemma, så jag ringde och bokade en tid på vårdcentralen och skulle vara där klockan 15.15. Eftersom dottern kom hem från dagis ganska precis innan vi skulle åka så ville hon såklart följa med, så då åkte vi hela familjen.

Lite senare än planerat fick vi komma in till läkaren, och självklart var det en läkare som jag har varit till med dottern tidigare och då var rätt missnöjd med. Men, alla kan ju ha en dålig dag och är värda en andra chans, eller?

Hon började med lite frågor om hur han mådde och så, och efter det var det dags för en liten undersökning. Den lille skrek hela tiden medans hon försökte lyssna både här och där, hon försökte titta i halsen och klämde lite. Sedan var det öronen, hon började med vänster öra där det var en solklar öroninflammation men det var även rött i höger öra. Hon jämförde även barnen med varandra och kom fram till att sonen nog såg lite gul ut, tyckte inte vi föräldrar också det?

Nu hade hon ju åtminstone hittat öroninflammationen och orsaken till febern, och undrade om vi ändå ville sticka honom i fingret och kolla sänkan. Nu ville vi ju gärna få ordning på honom och sa såklart ja, varför hoppa över det när vi ändå var där.

Den lille var så duktig, gnällde till men blev sedan mest intresserad av plåstret. Vi hann bara sätta oss igen så kom lab-kvinnan ut och ville ta om det, och jadå, han var lika duktig den här gången.

Efter lite väntan så fick vi komma tillbaka in till läkaren, eftersom sänkan visade över 200 så ville hon självklart att vi skulle upp till barnakuten, speciellt eftersom han även var gul, för nu var hon helt säker på att han var gul!

Med remissen till akuten i handen kunde vi äntligen lämna oxbacken.


Eftermiddagen i ord.

Den här mamman är helt slut, så trött så trött. Fortsättningen och lösningen på sonen feber kommer imorgon efter att jag har lämnat dottern på dagis, men kan avslöja att inlägget kommer innehålla både det ena och det andra..

vårdcentralen
öroninflammation
stick i fingret
korkad läkare
barnakuten
påse
bra läkare
medicin
apoteket
slut hos leverantör
kräks

Ja, det var en sammanfattning av vår eftermiddag/kväll, hoppas ni som läser här kan sammanfatta eran dag med roligare ord.

Nu är det snart dags för sängen!

Sjukstuga Del ??? (får vi någonsin ha en frisk familj?)

Här hemma fortsätter febern, och nu har han även slutat äta. Han som alltid har druckit dåligt, bortsett från vällingen, dricker nu vatten som jag dricker Coca cola. ;-)

Morgongröten ratade han direkt och vällingen kom upp, nu har han sovit lite och det är dags för en sen lunch, men som han verkar må nu så lär det inte bli mycket mat i magen.

Även om barn inte påverkas och mår lika dåligt av feber som vi vuxna så måste det helt klart tära på den lille att ha så hög feber, med medicin i kroppen är han som bäst nere på strax över 39. Men nu tycker jag att det är nog, nu har väl ändå den lille varit sjuk tillräckligt mycket, 1,5 månad kvar till 1 år, så vi får hoppas att hans andra år blir friskare än det första!

Fortsättning följer.....

Tävling



Jag tävlar hos Sagolikt by Perla.
Länkar även till Blafrebloggen.

Tävling!



"Jag är med o tävlar om ett presentkort på 500kr från Saker&Sockor hos Tant Ulrika.
Var med o tävla du oxå!"

Välkommen Febern!

Vilken dag!

Det hela började med en dålig natt, sonen sov oroligt och vaknade till flera gånger. Klockan var inte speciellt mycket när jag struntade i försöken att få honom att sova i sängen, och i vår säng vägrar han sova, så istället gick vi ner och jag körde honom i vagnen tills han somnade och bäddade ner mig själv i soffan, flera gånger fick jag gå upp och köra vagnen lite för att han skulle komma till ro.

När han vaknade till ordentligt imorse kändes han riktigt varm, och jodå, det var bara att välkomna febern, 40,2. Han fick alvedon, sedan satt vi oss i soffan och myste i väntan på att febern skulle gå ner.

Halv åtta gick jag upp och bäddade ner mig i sängen, sambon och dottern gick ner medans jag passade på att sova en timme, en väldigt välbehövd sömn!

Strax före elva åkte jag och dottern iväg till Busborgen, vi lämnade sambon hemma med sjuklingen. Det var ganska lugnt med folk, det är ju helt klart fördelen med att kunna åka dit på vardagarna när de flesta jobbar och barnen är på dagis eller i skolan.

Sonen feber höll sig ganska bra under dagen, men på eftermiddagen kom den tillbaka med besked. Det började med att han började skaka som en tok, så vi gissade att febern var på väg uppåt. Tog tempen på honom, då låg den på 39,6, jag passade då på att ge alvedon direkt för att febern inte skulle behöva bli så hög. Den lille fortsatte skaka och grät så fort han inte satt som ett plåster mot magen på mig, så jag lutade mig snällt bakåt i soffan och lät honom ligga på mig i väntan på att alvedonet skulle göra sitt. Innan det vände hann febern nå ända upp till 40,9, men efter en stund började han svettas som en tok och febern gick ner. När han skulle sova för en stund sedan låg febern på 39,6, och då var det fyra timmar sedan senaste suppen, stackars lilla sötnosen. Det som är lite positivt är väl att han inte snorar, så nu verkar det mest vara fokuserat på febern.

Håll tummarna för en bra natt och att febern håller sig i skick.

Sonen fortfarande sjuk!

Den lille fortsätter snora, han är trött och gnällig, och jag tycker synd om honom och vill bara hålla i honom. :-) Dottern vill ju leka med honom som vanligt, så för att hålla henne lite ifrån honom så går den mesta tiden till att leka med henne så han vara ifred.
Men imorgon är sambon ledig igen, så på måndag och tisdag ska han få vara hur mammig han vill, och pappa får lägga all sin uppmärksamhet på dottern. :-)
Oddsen att det blir en sväng till Busborgen igen är ju rätt stora, det är ju så tråkigt väder ute och dottern skulle verkligen behöva leka av sig ordentligt!

Har uppdaterat bilddagboken lite nu under förmiddagen, med lite blandade bilder från mobilen. :-)

Nu måste jag gå och byta lite på den lille, sen är det snart matdags och efter det så ska han få sova lite. Och jag ska försöka sätta dottern framför en film så jag kan lägga mig lite i soffan. ;-)

Victoria's Secret Fashion Show - Igen :-)

Nu har mormor och morfar åkt och vi är ensamma igen, och det är väl drygt en halvtimme kvar innan sambon kommer hem.

Dottern leker med duplot, bygger, städar ihop det, bygger något nytt. Sonen bläddrar i IKEA-katalogen, och yttrar lite skumma ljud, och snorar. Stackarn är riktigt snuvig nu, det rinner i näsan, i ögonen och han gråter för det mesta och är så ynklig. (men så är han ju kille också ) ;-)

Själv så sitter jag och småtittar på Victoria's Secret Fashion Show, jag missade när det gick första gången, men nu är det andra reprisen jag ser däremot, det är ju bara så bra! :-) Ja, jag är svag för såna här saker, och jag blir alltid så avundsjuk på dessa underbart snygga tjejer! :-)

Dottern är överlycklig för snön!

Datorn blev bortprioriterad igår, den fick snällt stå avstängd medans jag var iväg med barnen, när vi kom hem och åt, lekte lite, gjorde en paj, tittade på Let's Dance, och tog hand om en son som blev mer och mer förkyld.

Den stackars sonen nös, nös och nös. Han var väldigt trött hela eftermiddagen och fick gå och sova tidigare än vanligt, efter att han först hade fått en dos med näsdroppar. Han somnade utan problem och sov snällt fram till 23.30(eller någonstans däromkring, kollade inte klockan), då vaknade han och hostade och hostade och skrek och grät, stackars lilla förkylda sötnos. Så för att försöka låta bli att väcka dottern så gick vi ner, han fick en dos med alvedon och jag passade på att ge honom lite koksaltlösning också. Jag fixade ordning lite i vagnen, lite extra filtar under huvudet och så, och bäddade ner honom. Efter lite vatten så fick han somna i vagnen medans jag körde lite fram och tillbaka, och jag bäddade ner mig i soffan och förväntade mig att snart få vakna av en gråtande snuvig son igen. Halv sju i morse vaknade jag av att han låg och mumlade lite i vagnen, och ingen var gladare än jag över att han hade sovit så bra hela natten.
Det är väl så, har man varit sjuk större delen av livet så sover man bättre när man mår som man är van vid, han lär ju fundera vad felet är de få veckor han är frisk. Skitdagis med skitsmittor! :-)

Men nu ska jag städa undan lite. Om någon timme dyker barnens mormor och morfar upp, de har bestämt sig för att trotsa snövädret och kolla och hälsa på lite.

Uppdaterad bilddagbok.

Idag vaknade sonen klockan 06 och tyckte att det var dags att gå upp, men efter en rätt bra natt så kändes det ok. Jag hade även blivit lovad att få gå upp och sova en stund till innan sambon skulle iväg och jobba, så strax före sju gick jag upp och bäddade ner mig igen medans sambon gick ner och roade sonen.

Hittills idag har jag hunnit med att lämna dottern på dagis, och eftersom sonen vaknade så tidigt så har han precis vaknat nu efter att ha sovit i nästan 1,5 timme. Medans han sov passade jag på att uppdatera bilddagboken, så nu finns det lite nya bilder på de små söta barnen. Nu ska jag gå upp och hämta sonen, som än så länge ligger och pratar för sig själv, han ska få lite mat innan vi ska åka ner på stan och äta lunch med S.


Jag vill sova!

I fortsättningen ska jag önska mig hemska nätter med lite sömn, då kanske jag plötsligt får sova hela natten.

Dottern vaknade strax före tre, och ville absolut inte somna om först, men så bäddade jag ner oss båda i hennes säng och då lugnade hon ner sig. Men då vaknade sonen och började härja, och dottern ville ju genast hjälpa honom.

Jag tog med mig dottern ner och värmde sonen välling, så gick vi upp och gav honom den och gick tillbaka in och skulle sova. Men när vällingen var slut så började han härja igen istället för att somna om som han brukar, som tur var så ville dottern då gå in och sova med pappa, så jag bäddade ner henne i vår säng och sambon tog över ansvaret över henne och jag gick in till sonen.

I vårt sovrum låg dottern och pratade, och inne i sonens rum var det en kille som vägrade sova. Klockan var fyra när jag äntligen bädda ner mig i sängen igen, men neeej, då vaknade han igen och jag fick snällt gå in igen, hellre det än att han skulle väcka dottern också. Men strax före fem somnade han, och jag kunde gå och sova igen.

Det var två väldigt förvånade föräldrar som vaknade först när sambons mobil började vibrera och alarmet gick igång. Men efter nattens sömnproblem så hade jag behövt sova många timmar till. Den planerade turen till Oxbacken och Pinglan fick skjutas fram, så nu har jag tillbringat några timmar i soffan medans sonen har sovit, jag lyckades såklart inte somna men lite piggare kanske man blir av det ändå.

Men nu ska jag göra mig iordning, snart ska jag hämta dottern på dagis och efter det ska jag och barnen åka med A till ICA Maxi och handla lite.

Busborgen och badkarsbus

Sonens natt var riktigt bra, sov från strax före klockan 21 till halv sex, utan att vakna, och efter lite välling så somnade han om och sov till sju. Dottern vaknade istället ett par gånger och ville ha sällskap när hon skulle somna om, vilket visserligen gick rätt så fort. När hon vaknade strax efter sju så gick sambon upp och tog barnen och jag fick gå upp och sova en stund. Hade tänkt att jag skulle sova ungefär en timme, blir ju lätt att man mår lite knasigt om man sover för länge. :-) Men klockan nio kom sambon upp och frågade hur länge jag hade tänkt att sova, planen var ju att vi skulle åka hemifrån så vi skulle vara vid Busborgen vid tio.

Busborgen var några riktigt lyckade timmar, dottern sken som en sol när vi kom dit och vi var där i över tre timmar. Bortsett från en liten liten matpaus, det tog väl max 15 minuter för henne att mosa ner två korvar i magen och svepa lite mjölk, så var det bus, bus och bus! Vi kröp omkring, lekte med bollarna, klättrade, och åkte rutschkana om och om och om igen. Vi började lite lugnt med att åka tillsammans, efter det åkte vi bredvid varandra och jag höll henne i handen. Hon tuffade på sig lite och ville först inte hålla i mig alls, men nej, då fegade mamma ur lite och ville hålla i henne. Men efter några gånger så märktes det att hon hade fått bra koll på åkandet, och fick åka helt själv.
Det gick bra första gångerna, men sen blev hon lite för tuff och lite för nonchalant och helt plötsligt så sa det PANG! Så minnet från dagens besök på Busborgen är en fin liten röd bula i pannan. :-)

Efter att vi hade kommit hem och dottern hade sovit klart ville hon bada, och självklart ville hon även ha med sig lillebror i badet. Så det blev ett galet badande, stänkte vatten och busade och skrattade massor. Det är helt sjukt så söta de är tillsammans, när de väl kan hålla sams utan att bli för jobbiga på varandra. :-)

Men nu sover barnen, och en trött mamma är inne på sina sista krafter på dagen. Så nu ska datorn stängas av och jag ska gå och bädda ner mig i sängen!


Tävling!



Jag är med och tävlarr, här hittar du tävlingen.

Tisdag.

Inatt sov dottern snällt hela natten, vaknade glad och pigg klockan sju. Skönt nog så vaknade sonen ungefär samtidigt, men han vaknade till ett par gånger i natt när jag fick gå in och stoppa in nappen, den brukar han annars inte sakna på nätterna när han väl har somnat. Självklart var det även en omgång välling, men det ska vi försöka få bort nästa vecka när sambon har sin lätta vecka, den här veckan jobbar han ju sex dagar, och det är ju inga korta dagar han har tyvärr.

Idag har jag hunnit med att lämna dottern på dagis, städat undan, det är helt sjukt hur mycket hon hinner plocka fram under den korta tiden hon är vaken innan hon ska till dagis, och dammsugit. När jag har skrivit klart här ska jag kasta in första högen med tvätt i maskinen, har ett par högar som jag skulle behöva få rent idag.

Jag skulle även behöva bestämma mig för vad det blir för mat ikväll, men det står helt stilla i huvudet och ingenting känns speciellt lockande.


Sonen växer som han ska! :-)

Besöket på bvc gick bra, sonen växer som han ska, 11kg och 76 cm lång. Nästa gång är det läkarundersökning, och då är det ju även snart dags för hans första kalas, helt sjukt hur fort tiden har gått.

Som tur var så skulle han inte klara av att bygga torn än ;-) Det han däremot skulle klara av att göra var att ta upp en kloss i vardera hand och slå dem emot varandra, det är avancerade tester som gäller! ;-) Han fick även visa att han minsann klarade av att plocka upp små saker med tumme och pekfinger, duktiga killen klarade ju såklart båda sakerna galant. Däremot så är han ju desto sämre på att röra sig framåt, den delen av utvecklingen går riktigt segt. :-)

Hon kollade även på dotterns utslag och gissade på nässelutslag, så imorgon är det dagis som gäller. Det smittar inte, och hon är ju inte alls påverkad av det, så då kan hon lika gärna få gå till dagis, det är ju det hon helst vill. :-)

Vattkoppor eller bara konstiga utslag?

Idag är dottern hemma från dagis, underliga pricker dyker upp lite här och där på henne, utslag av någon orsak eller vattkoppor? Jag har då ingen aning om vad det kan vara, vattkoppor skulle tydligen börja med feber och så, men något sådant har vi inte märkt av varken nu eller i helgen.

Sonen har tid på bvc idag, så tänkte att jag tar även med dottern och visar upp prickarna så får vi kanske lite klarhet i vad det är. Annars är det främst vägning och mätning som gäller idag, han skulle tydligen få leka med klossar också, jag hoppas verkligen inte att han redan ska kunna stapla klossar till torn! :-)

Men nu ska jag vila en stund, dottern leker med hennes bebisar och sonen fick sova tidigt idag eftersom vi ska vara på bvc klockan 13.

Jag har även varit duktig och skaffat mig en bilddagbok nu. Så M, jag har lagt till dig som vän där, vet inte om du ändå behöver lösenordet? Har lagt in ett par bilder på F och F när de leker, från nyårsdagen. :-)


Första gemensamma badet för barnen.

Det blev ett bad till sist, och det hela slutade med att jag satt utanför badkaret och dottern och sonen hade sitt första gemensamma bad. Det stänkte vatten i hela badrummet, sonen var helnöjd över att få lite mer yta att röra sig i och sprattlade så både barnen och jag blev blöta.

Jag och dottern har varit iväg en sväng till ICA, handlat lite mat, blöjor och annat som behövdes handlas hem. Vi har ätit mat hela familjen och nu roar sig sonen på golvet medans dottern är på övervåningen tillsammans med sambon som ville se handbollen.

Men snart är det dags för barnen att gå och sova och för mig att bädda ner mig soffan, det blir däremot inte så lång stund i soffan, ikväll ska jag gå och sova i vettig tid! :-)

Tävlar om 500kr på H&M.

Jag är med och tävlar om 500kr på H&M, här finns tävlingen!


Tävlar igen! :-)



En ny rolig tävlig, vinn en barnrumstavla hos PepparochVanilj

Äggbaguette

Nu sover halva familjen. Jag ska försöka hålla på rutinen att sonen ska somna först efter lunchen, och det gick ju vägen idag också. Den andra sovande personen i familjen är inte dottern, som man skulle kunna tro, utan det är sambon som fortfarande sover. Han var ju iväg på fest och ett litet krogbesök igår, men han börjar nog bli lite gammal och trött han också nu, för han var hemma före klockan ett. ;-)

Man skulle kunna väcka upp honom och släpa ner honom, men eftersom jag har lovat S att följa med ut på krogen snart och fira hennes födelsedag så måste jag ju vara snäll mot honom nu så jag har något att ta igen dagen efter min utgång. :-)

Men det dröjer nog inte alltför länge innan han kommer ner, och då ska jag genast gå upp och ta mitt bad. Känner jag den lilla dottern rätt så lär jag nog inte hinna bada alltför länge innan hon bestämmer sig för att det är dags för henne att få hoppa ner i badkaret. :-)

Men nu har dottern plockat fram alla hennes smörgåsar, pålägg och lite olika drickor, pizza och en hel hög med saker, så nu ska jag äta mig en stor baguette med ägg... Nu fick jag även lite ketchup på... Så söta de är de små liven! :-)


Önskas: En hel natt med ostörd sömn!

Jag får väl vara nöjd med natten även om den inte var lika bra som natten innan, runt två vaknade dottern och ville komma och ligga i vår säng och eftersom jag ville sova så hämtade jag snabbt in henne så vi kunde somna om.
Sonen vaknade och ville ha välling strax före tre, och jag trodde ju då att han sova i sin egen säng till åtminsone sju. Klockan sex vaknade han igen och låg och lallade inne i sängen, så gick ner och bäddade ner honom i vagnen och körde fram och tillbaka, och tack och lov somnade han om igen.
Men klockan sju vaknade dottern, så sedan dess har vi varit vakna, sonen vaknade närmare halv åtta.
De små liven är däremot betydligt piggare än sin mamma, jag bara längtar efter att sambon kommer ner så jag får gå upp och lägga mig i ett bad! :-)

Vidrigt!

Vissa saker är verkligen så vidriga så det är helt omöjligt att förstå hur det kan vara sant! Vad kan det finnas för orsak att man väljer att behandla en sex månader gammal bebis på ett så sjukt vidrigt sätt? Och vadå nekar till misshandeln? Skulle bebisen ha skadat sig själv eller?!?!

Vissa människor borde verkligen steriliseras, med tvång om de inte inser själva att det är enda alternativet, för vissa människor ska verkligen inte få vistas bland barn!! Och verkligen inte ha möjlighet att skaffa egna barn!!

Bebis misshandlades till svåra hjärnskador - Aftonbladet

Napp-tävling! :-)



Passar även på att tävla om lite nappar, här tappar vi ju ständigt bort napparna, så såna kan vi aldrig få för många av! :-)
Här hittar du tävlingen!

Tävling!


Jag är med och tävlar i Eira - Min ögonsten blogg
om ett presentkort värt 400 kr hos Poppilopp!


Bandy på Rocklunda.

Idag har vi försökt hålla samma rutiner som igår, men oddsen att han ska sova bra två nätter i rad är ju inte överdrivet stora, tyvärr. Så vi har lekt med barnen och gjort vårt bästa för att hålla honom pigg hela förmiddagen, och lyckades hålla honom vaken så han hann äta lunch innan han blev för trött.

Efter lunchen packade vi in familjen i bilen och åkte till Rocklunda, brorssonen var där och spelade bandy och hade även sina föräldrar med sig. Vi tog även en sväng in i inomhus hallen och tittade, där var förberedelserna inför vm i full gång och sverige tränade för fullt.

När bandyn var färdig åkte vi och hämtade upp en kompis till sambon som kom med tågen från Sthlm, så nu sitter de och kollar på hockeyn. Jag har lånat datorn lite från dottern som sitter och väntar på att få se Lotta flyttar hemifrån... igen. :-)

Nöjd med nattsömnen!

Igår hade jag lagt upp en plan för sonens sömn och mat, han sov bara ca 30-40 minuter på eftermiddagen, fick lite gröt till mellis och åt kvällsmaten runt sju. Båda barnen fick gå och sova klockan nio, och båda somnade snällt utan några större problem.

Dottern har haft en period nu när hon vaknar på natten och vill komma in och sova i vår säng. Hon vaknade även igår kväll, första gången innan vi ens hade gått och lagt oss, men det räckte med att jag satt mig bredvid sängen så somnade hon om ganska fort. Andra gången hon vaknade visste hon nog inte riktigt vad hon ville, hon började med att säga att hon ville in till oss, men när jag hade lagt henne där började hon gråta och ville tillbaka in till sin säng, sambon tog då över och gick in med henne och det tog nog inte mer än 15 minuter(om ens det) från att hon vaknade tills hon sov igen. Andra gången gick jag in, och återigen ville hon in till oss, men ångrade sig så fort jag hade lagt henne i sängen. Den här gången gick jag in med henne, och hon ville sova på madrassen som fortfarande ligger kvar på golvet bredvid hennes säng. Huvudsaken är ju att hon sover, så madrassen fick det bli, och det tog inte många minuter innan hon sov.

Gårdagens upplägg för sonen verkade däremot fungera, han vaknar oftast för välling runt två och runt fem brukar han vakna och somnar inte om förrän man söver honom i vagnen. Från att han somnade igår så hörde jag inte ett enda ljud från honom förrän han vaknade halv sex, sånt gillar jag! Efter lite välling och fram och tillbaka i vagnen så sov han igen och vaknade strax efter sju.

Let's Dance ikväll!

Den stackars sonen han bli så trött idag innan vi skulle åka ner på stan, så efter hans lunch, mitt i en tugga, sjönk huvudet ner på det lilla bordet som sitter på stolen och han sov nog innan huvudet hade landat. Han var så fruktansvärt söt, men stackars liten att vara så trött.
Elak som jag är så bråkade jag ju med honom även fast han sov, det har ju varit så otroligt kallt idag, så det var ju ett och annat plagg som skulle på innan vi kunde gå till bilen. Den lille sov sig igenom påklädningen, in och ur bilen, medans vi åt vår lunch och vi hann även med ett par butiker innan han vaknade. :-)

Eftersom S skulle få besök på kvällen så behövde hon lite hjälp med att kasta lite tidningar och reklam, singel som hon är och inte tillbringar alltför mycket tid i lägenheten så hade hon sparat på sig en hel del. Med en hel del så menar jag då tillräckligt mycket för att fylla hela bagageutrymmet i vår bil, det blev även fyra kassar med glasflaskor, jag är verkligen glad över att vi har soprummet och kan kasta regelbundet! :-)

Nu är det en slapp kväll i soffan som gäller, och Let's Dance, den här veckan vill jag minsann se direktsändningen och inte reprisen! :-)

Hörde förresten på radion idag att Åsele hade haft riktigt kallt inatt, -37.7, det är ju helt sjukt kallt!!

Idag säger vi grattis till S!



Stort grattis till S idag på din födelsedag!!

Dagen till ära så tänkte jag åka ner på stan med sonen och S och bjuda henne på lunch, det kan hon ju vara värd när hon fyller år! :-)


Potatis?

Idag när jag hade hämtat hem dottern från dagis så frågade jag om hon ville ha något att äta, en macka kanske? Men nej, hur kunde jag tro att det skulle vara så enkelt? :-)

Hon var helt bestämd på vad hon ville ha, potatis och sås! Varför kämpa emot, det var ju ändå något nyttigt hon valde, om än lite annorlunda mellis. ;-)

Sötaste sötaste tjejen! :-)

Nu har jag tagit en liten paus från barnen och kollar på Topmodel, sonen springer runt i gåstolen och dottern håller mig sällskap i soffan. Efter det är det dags att börja med maten, pastasås! Och självklart även lite pasta ;-)

Fy för hosta!

Här hostas det fortfarande, min stackars hals är alldeles trött! Jag stal lite av dotterns Cocillana igår när jag skulle sova, och hostan försvann över natten, men jag vill inte ta av det nu på dagen eftersom man ska undvika bilkörning med Cocillana i kroppen. Men jag är så fruktansvärt trött på hostan!

Stekte pannkakor igår för andra gången i mitt liv, eftersom det är en typisk barnrätt som alla barn älskar så är det ju även en rätt som dottern absolut inte vill ha. Någon mer som har ett barn som vägrar äta pannkaka, glass och liknande? Som aldrig skulle dricka saft eller något annat som alla andra barn älskar? :-)
Men, tillbaka till pannkakorna, det blev helt perfekta pannkakor, nästan lika goda som farmors. Ja, min farmor gör de godaste pannkakorna, utan tvekan!! Den som har smakat vet att det är sant :-) Pannkakorna var tänkta som ett test för sonen, som tack och lov gillade det! Jag hade ju gråtit om inget av mina barn ville äta pannkakor, vem ska jag då kunna skylla på när jag blir sugen på det? :-)

Så nu har jag pannkakor i frysen, tillsammans med lite fruktpure så blir det ett väldigt mumsigt mellis till sonen. :-)

Singelpappas blogg

Jag är ju lite smått beroende av bloggar, läser bloggar som jag hittar lite här och där, vissa bra och andra mindre bra. :-) Ibland läser man saker som får en att förstå att ens egna problem egentligen är små fisar i rymden!

Hittade en blogg idag, kan väl egentligen inte säga så mycket om bloggen i sig då jag inte läste så mycket, men läste däremot de första(äldsta) inläggen, och det gjorde ju verkligen att jag kände hur mycket jag uppskattar vad jag har!

singelpappa.blogg.se

Ensam hemma med barnen = Onyttig middag!

Igår hann jag få både det ena och det andra gjort här hemma. Medans sonen sov passade jag på att vila lite och slötitta på Topmodel och reprisen av Unga mödrar, jag hann även med att torka golvet i hallen och köket innan han vaknade. Jag förminskade även högen i tvättkorgen, så nu har jag en hel IKEA-påse med ren tvätt som måste in i garderoben idag, efter att jag har torkat av resten av golvet på nedervåningen. :-)

Fick däremot en riktigt irriterande hosta igår, och hostar och hostar fortfarande. En hemsk rethosta, och fortsätter det ikväll så kommer jag helt klart stjäla lite av dotterns Coccillana!

Ikväll ska sambon iväg på hockey efter jobbet, så jag ska synda med något riktigt onyttigt att äta. Till barnen har jag planerat fiskpinnar, potatis och sås och till mig själv blir det antingen en stor pizza eller något åt det hållet.

Men nu ska jag vara lite duktig och ta tag i lite saker här hemma, torka golvet och så.


Busborgen är såå roligt!

Vi blev självklart lite sena när vi skulle åka till Busborgen idag, vi är alltid lite sena. :-) Men vi kom dit strax efter halv elva, och räknade med att stanna ungefär två timmar.

Dottern som är ju rätt försiktig av sig, och var det även idag. Så de första 15-20 minuterna ägnades åt att gå runt och titta lite och prova på lite efter lite övertalning från mig eller sambon, men när det väl släppte så gillade hon det verkligen!
Jag och sambon turades om att följa med henne, vi skulle klättra, krypa i tunnlar, leka med bollarna, åka rutschkana och jag kan lova att det tog på krafterna! :-) Men vi hade riktigt roligt, och ännu roligare blir det ju när sonen kan vara med och leka också så vi kan busa omkring allihopa! Vi hann även med lite lunch, toast till mig och sambon och kokta korvar utan bröd till dottern, sonen fick nöja sig med lite burkmat.

De två timmarna vi hade planerat att stanna drog ut till över tre timmar, och då var dottern ändå långt ifrån nöjd! :-)

Men nu är det dags att bädda ner sig i sängen, en helt nybäddad säng däremot, finns det något bättre?? Dottern ska ju till dagis imorgon, så imorgon ska jag passa på att vila, vila och vila. :-)

Underbar sovmorgon!

Idag sov jag till efter åtta, hur skönt som helst! Sonen vaknade som vanligt runt sex, men en väldigt snäll sambo hade erbjudit sig att gå upp med barnen idag så jag skulle få sova.
Dottern är inne i en period när hon vaknar på natten och vill komma in och sova i vår säng, så strax efter klockan sju vaknade jag av att hon krälade ur sängen. Hon stod tyst vid trappan, hon brukar normalt ropa när hon hör att jag och sonen är nere, men nu hörde hon förmodligen att det var sambon som var nere. Hon kommer då smygandes in i rummet igen, kommer fram till sängen och lyfter lite på täcket, mamma? När jag mumlar något till svar så kryper hon upp i sängen igen och lägger sig på min kudde, jag får en hård kram och flera pussar, hej mamma. Hon är bara så underbart söt!

Igår blev en riktigt inne-dag, det var ju riktigt tråkigt väder ute, blåst och blött! Jag och dottern passade istället på att hjälpas åt att tvätta några tvättar, dammsuga nedervåningen, titta lite på film och leka lite. Jag hann ju även med mina repriser och blev helt nöjd när Team Nanne åkte ur, henne gillar vi inte här hemma. :-) I Let's dance var det ju ingen som åkte ur, men helst vill jag ha bort Blondinbella, jag har lite svårt för henne. :-)

För att väga upp den lugna dagen inne igår så har jag lovat dottern en sväng till Busborgen idag, så om ungefär en timme blir det familjeutflykt till Busborgen. Sonen kommer förmodligen sova sig igenom tiden där, men för dottern blir det lite klättra, lite rutschkana, och annat bus.

Nu ska jag hoppa in i duschen så vi kommer iväg i tid sen. :-)

Sonen gillar Körslaget!

Eftersom tiden inte riktigt har varit på min sida den här helgen så har jag missat både Körslaget och Let's dance, ja, det är sådant man får ägna kvällarna till när man har lagt kroglivet på hyllan. :-)

Så nu ägnas det några timmar åt repriser, och sonen är helnöjd. Han har verkligen insett nöjet med musik, och att det går att dansa till. Han är så söt, oavsett om han sitter på golvet eller är i gåstolen så gungar han så gulligt i takt med musiken. Är det en riktigt bra låt så åker även armarna upp och han blir om möjligt ännu sötare. :-)

Nu ska vi inte glömma dottern, som just nu kom och gick förbi mig där jag sitter i soffan, med skor, blöja, fleecejacka, mössa och ryggsäck. Hejdå mamma, hejdå. Självklart undrar jag var hon ska, hem. Ok, jag undrar ju lite för mig själv vad som är hemma för henne eftersom jag då trodde att hon redan var hemma. :-D

En lördagsutflykt till Barkarby

Det blev en tur till Barkarby igår, S ringde igår förmiddag och frågade om jag och barnen hade lust att åka med henne och C. Eftersom jag inte hade något planerat för dagen så packade jag in barn och vagnar och hämtade S(eller snarare placerade S som förare och klämde ner mig själv mellan barnen i baksätet) och sedan vidare och hämtade C.

Ditresan gick bra, men det var helt klart tack vare vindrutetorkare och en massa spolarvätska som S såg vad som fanns framför bilen. Väl framme så började vi med mat, passade på att lyxa med McDonalds, det är ju så sällan man får chansen att äta där. ;-)

Problemen kom när det var dags att åka hem, belysningen hade varit på och batteriet hade såklart dött. Toppen, dags att börja leta efter en vänlig själ med bil och startkablar, för självklart har jag ju aldrig tänkt att det är något jag borde införskaffa. En trevlig man, dialekten lät som en stockholmare, tittade på mig som att jag var helt dum och kom med något smått nedlåtande svar. Till slut gav vi upp hoppet och införskaffade startkabla egna startkablar från en närliggade mack, det kändes som att det skulle vara lättare om vi hade kablar eftersom de som väl var villiga att hjälpa oss inte hittade några kablar trots att de letade igenom hela bilen. :-) Med lite nya förutsättningar så var det så dags att börja jaga efter någon hjälpsam person igen. Haffade en bil som precis skulle backa ut från parkeringen och frågade så snällt jag kunde, tyvärr så har jag inga startkablar, blev svaret. Jag har startkablar, svarade jag, och var rätt nöjd över beslutet att besöka macken, men jag behöver en bil. Svaret var inte riktigt vad han hade väntat sig, och han skruvade lite besvärat på sig och det blev en tyst liten paus, jag skulle gärna hjälpa till, men tyvärr så har vi fem minter innan nästa ställe stänger så vi har lite bråttom. Var det det bästa han hann tänka ut att svara?! :-) Kvinnan/frun bredvid ville inte riktigt stänga dörren och drabbades möjligtvis av lite dåligt samvete, så jag var snäll nog att förklara att det var lugnt, vi kunde hitta någon annan. Men tänkte lite surt, hoppas ni blir stående någon gång omgiven av folk som är lika hjälpsamma som er själva. ;-)

Äntligen så hittade vi en riktigt trevlig man nära vår bil, han började med att hjälpa till att knuffa ut bilen från rutan och först försöka starta den med att springa igång den. När det inte gick  så hämtade han sin bil, parkerade framför vår och kollade upp var han hade sitt batteri. Samtidigt kom det en annan man, även hans batteri hade dött och han hade köpt ett startbatteri, så han skulle absolut hjälpa oss! Från att ha varit helt utan hjälp så hade vi nu en snäll man med en Volvo och en man som var lite överdrivet villig att hjälpa oss med sitt startbatteri. Men vi var lite snälla mot Volvo-mannen och lät honom åka och helt plötsligt så hade vi en bil som brummade igång.
Dags att packa in barn och vagnar, och vi hade plötsligt ett nytt problem. Nyckeln satt ju i bilen, och eftersom det bara hade gått att låsa upp förardörren när batteriet var dött så var det den öppna dörren. De andra dörrarna var ju lätta att öppna inifrån bilen, värre var det med bakluckan. Skulle vi nu chansa på att,
1. bilen gick att starta igen om vi stängde av den, eller skulle vi,
2. lämna vagnarna på parkeringen?
Eftersom det nu var rätt mycket folk på parkeringen så valde vi alternativ 1, det kändes som det billigaste alternativet. :-)
Tack och lov så gick det bra och vi kunde äntligen packa in allt, inklusive oss själva och barnen och åka hemåt. Tyvärr så var det fortfarande lika skitigt väder, och S var ju tvungen att klämma ur sig, nu skulle det bara fattas att spolarvätskan tar slut också, sagt och gjort,  när vi närmade oss Enköping så kom de sista dropparna och det vara bara att svägna in på ytterligare en mack och denna gång fylla på spolarvätskan.

Efter det gick det problemfritt, och snart var vi hemma igen.

Våga vägra sötsaker!

Där står hon och leker lite sött för sig själv, och plötsligt så hör jag att glassbilen spelar utanför, och genast reagerar dottern. Hon skiner upp som en liten sol och ur henne kommer ett "Ahhh, dass!", (ja, dass = glass). Hon springer in i köket och klättar upp på en av stolarna och sitter som klistrad vid fönstret, och lämnar inte platsen förrän bilen har åkt igen och kommer in till oss igen och talar om att glassen har åkt hem.

Med all denna glädje för en glassbil så kan man ju lätt få för sig att det är ett litet glassmonster vi har här, men nej, den lilla donnan lever fortfarande efter mottot "Våga vägra sötsaker". :-)

Smart? Eller är jag bara lite lat?

Idag började jag klä på barnen tio minuter tidigare när det var dags att åka till dagis, det slutar ju oftast med att vi är ute i sista minuten. Det händer alltid saker som gör att tiden bara rinner iväg, och jodå, det hände även idag. Trots att vi alltså började tio minuter tidigare så lämnade vi inte parkeringen förrän 08.57. :-) Det är tur att vi har väldigt nära till dagis och att jag inte har någon tid att passa efteråt, och att det inte gör något att vi ramlar in på dagis förrän strax efter nio. Det lär blir värre när jag har en jobbtid att passa, och kanske till och med två barn som springer iväg och busar när kläderna ska på eller springer iväg och klär av sig när kläderna väl är på plats. :-)

Efter lämningen tog jag och sonen en snabb sväng förbi Konsum och handlade lite till lunchen. Nu har jag tänkt att jag ska börja vara lite smart, den lille lider ju knappast av att få samma mat både till lunch och middag, så på förmiddagen så lagade ordning mat som räcker till både lunch till sonen och middag åt båda barnen. Jag och sambon äter först när han kommer hem ikväll, så nu har jag maten färdig till barnen och slipper krångla med det ikväll. Så nu kan jag ägna eftermiddagen åt att leka med barnen, vilket minskar oddsen rejält för dotterns utbrott, och det är bra! :-)

Men nu ska jag passa på att plocka ur diskmaskinen så även det är färdigt innan jag hämtar hem dottern. :-)


Och tack för tipsen om Trotsboken! Läste lite om den på internet och ska absolut försöka ta mig tid att åka till biblioteket och låna den. :-)


Trots - Himmel och helvete?

Sedan dottern började med sitt nya jag, "Den trotsiga dottern", så har hon blivit en blandning av fullständigt underbar och riktigt hemsk (får man säga så om sitt eget barn).

Det är otroligt svårt ibland att hålla sig lugn, när det är så tydligt att allt hon gör är för att jävlas, väl medveten om att det hon gör är fel. Men när hon istället blir den underbara lilla tjejen så blir hon så söt, eftersom skillnaden blir så enormt stor mellan "himmel" och "helvete" så gör det nästan ont ibland när hon blir sitt söta jag. Man bara fylls av så mycket kärlek, och man vet inte riktigt vad man ska göra med det. :-)
Och några minuter senare så kommer trotsen igen...

Bloglovin

Nu har även jag gett mig in på Bloglovin, det är ju hur pratiskt som helst. Nu kan jag enkelt gå in på EN sida och direkt se alla som har uppdaterat sin blogg, toppen! :-) 

Igår var det dags att återgå till vardagen och dags för dottern att åka till dagis( ja, jag är en sån dålig människa som säger och har lärt min dotter att säga "dagis" ). Vi började prata om det redan i tisdags, och det var nog bra, hon tjatade och tjatade sedan om att hon skulle till dagis från att hon vaknade tills att hon åkte hemifrån. Hon hade ätit och sovit som vanligt och det var en riktigt glad tjej som jag hämtade hem. :-)

Det blev en rätt tidig middag eftersom sambon skulle iväg på hockey, den planerade maten var panerad fiskfilé med mos. Det blev även sonens första hemlagade måltid, med förhoppningen om att vi snart inte ska behöva köpa hem så sjukt mycke burkmat. Hemlagad mat verkade passa den lille bättre, han åt och åt utan minsta lilla protest. En annan som uppskattade maten var dottern, hon åt 1,5 filé och mos till det, vilket vi kan jämföra med sambon och jag som åt 1 filé var. :-)

Men nu börjar sonen bli trött, och jag funderar starkt på att lägga honom så jag kan lägga mig och vila en stund. :-)

Familjeliv är lite skrämmande ibland..

Folk som håller till på fl vet ju hur mycket knasiga trådar och kommentarer det skrivs där. Bilder på suddiga grav-test med rubriker "Är jag gravid??" eller folk som är sååå oroliga över sitt sjuka barn och hellre ber om hjälp i forumet än ringer någon form av sjukvårdsrådgivning.

Men idag hittade jag det sjukaste jag har sett hittills under min tid på sidan, en mamma som hellre ammar sitt barn samtidigt som hon har sex istället för att låta bebisen skrika... Eh?

"Jag skulle aldrig låta min bebis skrika mer än halv minut. Hellre har jag sex medans bebis tuttar än låter honom skrika. (Jepp, det har vi faktiskt haft ;-) )"

Ok, jag skulle då hellre avbryta sexet om bebisen skrek än att amma samtidigt som jag hade sex.


Allt flyter - Bio med S

Helt otroligt, men det blev bio igår också. Vet inte när jag var på bio så här ofta senast, men nog måste det ha varit när jag bodde hemma, förmodligen när vi var på Titanic flera gånger om. :-) Det var S som ville gå på bio, men jag kände inte riktigt att det var någon film som jag ville offra pengar på, men eftersom hon helt hade bestämt sig för att hon ville gå så lurade hon med mig genom att betala min biljett också. Hon är ju lite för snäll med sina pengar ibland, men lite förstår jag henne, för hur kul är det att gå på bio helt ensam? :-)


Igår blev det Allt flyter, en svensk film av Måns Herngren. Den var helt ok, inte riktigt värd att se på bio men den är värd att hyra åtminstone.

På vägen från bion till bilen så såg jag däremot en av de sötaste sakerna på länge, inne på fiket som ligger i korsningen vid Postgallerian, dit A alltid vill gå att fika (ingen aning om vad det heter???) där satt i alla fall 4-5 kvinnor vid ett bord. De såg ut att prata och ha väldigt trevligt, och alla satt med en varsin stickning, det såg så otroligt gulligt ut! :-)

Bekymmer med kylan..

Vi har lite klädbekymmer nu när det har blivit kallt ute. Det går bra med den lille, han höll sig varm och mysig sist vi var ute, med overall, täckvantar och både raggsockor och tjocka tossor på fötterna. Vi fick presentkort på Din Sko/Ecco/Skopunkten i julklapp för att han skulle få ett par skor, men hans fötter är för tjocka och han är för dålig på att hjälpa till så inte ett enda par som vi har testat har gått att få på på fötterna. :-)
Dottern har vi däremot större problem med, sambon köpte ny overall åt henne, en Everest, och den håller henne varm om kroppen. Huvudet går också bra och fötterna är helt ok nu med nya raggsockor som sitter alldeles perfekt på fötterna. Men händerna, vi har otroliga problem med hennes händer. När vi kommer in så är händerna alldeles röda och iskalla och hon får ha fingervantar på sig en stund inne tills det har blivit lite bättre. Men igår så kollade jag runt lite på internet och hittade ett par Everest-vantar på Stadium som sambon skulle köpa hem idag, så håller vi tummarna för att vantarna håller värmen lika bra som overallen!

Yes Man - Helt klart värd att se!


Jag och sambon hade några barnfria timmar, barnens farmor var här och lekte med dem medans vi tog en sväng ner på stan och gick på bio. Det fanns ingen film som vi verkligen ville se, så vi valde Yes Man med Jim Carrey, en komedi kändes som ett säkert kort. Och det visade sig att vi valde sååå rätt! :-)

Jag kan absolut rekommendera den filmen, gillar man komedier så bara måste man gilla den här filmen. Det var länge sedan jag skrattade så mycket, och det var inte bara min knasiga humor som gillade den, nästan alla i salongen skrattade sig igenom större delen av filmen!


Så om någon ska gå på bio, välj Yes Man!! :-)

Dags för ett friskare 2009?

- gjorde du något i år som du aldrig gjort förr?
Födde en son ;-) 

- höll du några av dina nyårslöften?
Undviker nyårslöften, man lovar bara sånt man inte kan hålla :-)


- blev någon av dina vänner förälder i år?
Min bror och hans fru fick sitt andra barn.

- dog någon som stod dig nära?
Tack och lov kan jag svara nej här!

- vilka länder besökte du?
Lämnade inte Sverige, men hade två Sverige-utflykter. En till Vimmerby och en till Kolmården och några små äventyr.

-
är det något du saknar år 2008 som du vill ha 2009?
Lite mer resor, både korta och väldigt gärna även någon lång.

- vilket/vilka datum från år 2008 kommer du alltid att minnas
?
9 mars

- vad var din största framgång 2008?
Att jag har nått min målvikt och nu väger mindre än vad jag har gjort på många många år.

- största misstaget?
Små misstag gör man ju i stort sett varje dag, men något stort misstag kan jag inte minnas. Så jag har väl skött mig ganska bra i år förmodligen :-)

-
har du varit sjuk eller skadat dig?
Känns som att vi har varit sjuka hela året. Bihåleinflammation, öroninflammation, RS, förkylningar, hosta, astmaproblem, magsjuka, influensa m. m. Inget allvarligt alltså, men ständiga doser med olika mediciner.

- bästa köpet?
Sonens Teutonia-vagn och kläder som passar nya vikten.

- vad spenderade du mest pengar på?
Räkningar ;-)


-
gjorde någonting dig riktigt glad?
Att äntligen få ut sonen efter att ha gått 18 lååånga dagar över tiden! :-)

-
vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2008?
Det finns nog ingen speciell låt för 2008.


- var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Det har varierat ganska ordentligt. Får man inte tillräckligt med sömn blir man lätt lite känslig och blir ledsen för lite onödiga småsaker. :-) Men att ha två underbart söta barn gör ju istället att man blir glad väldigt väldigt ofta. :-)

- vad önskar du att du gjort mer?
Promenerat, det är så otroligt skönt och en väldigt underskattad syssla.

-
vad önskar du att du gjort mindre?
Småbarn och sömnbrist tär ofta lite på humöret, så nog har jag varit lite onödigt gnällig och sur till och från.

-
hur tillbringade du julen?
Hemma hos mina föräldrar, både julafton och juldagen. Och mat hemma hos min farmor på annandagen.

- blev du kär i år?
Nej, var redan kär :-)

- hur många förhållanden hade du i år?
Ett.

- favoritprogram på tv?
Greys anatomy, Ugly Betty, Gossip Girl, Desperate Housewifes


- bästa boken du läste i år?
Har bara läst en bok i år, läste Livstid av Liza Marklund. 


-
största musikaliska upptäckten?
Har nog inte haft någon musikalisk upptäckt alls.


-
något du önskade dig och fick?
En bättre vikt ;-)

- något du önskade dig men inte fick?
Renovering av toan nere ;-) (fortfarande)


- vad gjorde du på din födelsedag 2008?

Gjorde inget speciellt när jag fyllde år, men fick frukost på sängen av sambo och dotter, sonen låg redan bredvid mig. :-)

- finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Möjligtvis en utlandssemester.

-
hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Lite för slapp och lat. Blir lätt att man tappar sig själv lite med bebisar i huset, lufsar runt i myskläder med spyfläckar lite här och där... Inte alltför fint ;-)

- vad fick dig att må bra?
Min alldeles egna lilla familj(sambo och barn) och självklart även alla andra nära och kära!

- vem saknade du?
Det fanns nog ingen jag saknade under året.

- de bästa nya människorna du träffade?
Det har varit rätt så ont om nya männikor i år, men det känns rätt ok, är ju helt nöjd med de som redan finns i mitt liv :-)


-
årets sötaste?
Barnen!

-
årets finaste?
Har en väldigt fin sambo som jag är riktigt glad över att ha.

- årets största kärlek?
Barnen och sambon

Jag är väldigt nöjd med året, men nu ser jag fram emot ett, förhoppningsvis, betydligt friskare 2009!


RSS 2.0