Blogg-tips!

Har hittat till en blogg som är roligare än de flesta bloggar! :-)

Kommando-mamman

Läs och njut! :-)

Liten blir stor?

Dottern hade blivit lite kall igår när de hade varit ute och åkt pulka på dagis, så för att lösa det på ett enkelt sätt så har hon nu fått med sig sin nya overall som både är varm och tät. Och toksöt! :-)
När jag och sonen kom hem efter lämningen så tänkte jag att det åtminstonen kunde vara värt att prova och se hur stor den andra overallen var på honom, och han kommer nog kunna ha den utan några större problem, den är lite stor men inte för stor. Den lille har alltså blivit tillräckligt stor för att kunna ha en vinteroverall i storlek 92. Förmodligen så är den stor nog för att han inte ska växa ur den under vintern, vilket vore alldeles underbart om han kan ha en och samma trots att han växer som ogräs. :-)

Måste ju även beklaga mig lite, alla mina klädbekymmer förra veckan var helt onödiga! Det blev ingen klassfest i helgen, eller det var det ju, fast jag var inte där. Istället för att åka tolv mil hem till päronen, göra mig iordning, dricka lite alkohol och gå på klassfest så tillbringade jag och sonen över sex timmar på barnakuten. Han har förmodligen förkylningsastma, men det krävs att det blir problem minst en gång till innan det är det som är felet. Men han fick inhalera adrenalin, ventoline, koksaltlösning och han fick även kortison som var upplöst i lite vatten. Eftersom han trots allt var så pigg och glad så fick vi åtminstone åka hem till sist, även om läkaren var lite sugen på att lägga in honom så han skulle få inhalera mera. Så nu får vi vänta och se hur det blir, om det är förkylningsastma eller någon variant av RS, det var läkarens andra alternativ, men jag tror mer på astman är RS.

Kan verkligen inte bestämma mig!

Sambon missade tunikan igår, men hade med sig klänningen hem. Den var väldigt söt, men aningens stor. Så för att verkligen känna efter så tog jag och sonen en sväng ner på stan idag efter att vi hade haft syskonfotografering på dagis. Provade klänningen i en storlek mindre, kändes bättre! Provade även tunikan och insåg att jag inte alls kunde bestämma mig för vilken jag ville ha.
Har efter att jag kom hem provat det igen, och kommit fram till att klänningen känns liiite för mycket men att tunikan inte känns riktigt rätt. Tittade ut en sväng på Ginas hemsida igen och hittade en annan klänning jag skulle kunna tänka mig och har även sett en på VeroModas hemsida, så måste försöka skynda mig och hinna titta på det under lunchen eller efter jobbet imorgon.
Men som det ser ut nu så ligger klänningen, med viss tvekan, bäst till i valet.

Hann även med en sväng till Maxi, så nu är frysen full igen! :-) Till kvällen blir det pastasås med bacon, majs, svamp och ostsås, och pasta såklart.

Snö och sms-shopping.

Jag har kommit på vad jag saknar här på gården, belysning! Det borde verkligen sitta en lampa, som den på parkeringen, här på gården, så man kan vara ute och leka fast det har blivit mörkt. Filippa är ju överlycklig över att det har kommit/kommer massa snö ute, men nu är det ju så mörkt och inte alls lockande att gå ut och leka. Funderar på att släppa ut henne lite här på baksidan, men håller verkligen tummarna för att det ska vara massa snö kvar imorgon så hon får leka ute i dagsljuset då! :-)

I helgen åker jag ensam hem till föräldrarna, barnen ska vara kvar här med sin pappa. Det är klassfest, alla vi som slutade 9an för tio år sedan. Har lite problem med vad jag ska ha på mig, man vill ju inte komma och vara för uppklädd, men samtidigt så känns det lite tråkigt att komma i jeans, speciellt eftersom jag inte har några som sitter riktigt bra.
Det är ju inte så lockande att åka ner på stan själv med två barn, och vill ju inte vara ute i sista sekunden med att fixa kläder, så idag har jag smsat sambon namn och storlek på kläder jag tittade ut på internet, så köper han hem så jag får prova och sen lämnar jag tillbaka om det inte passar.  Håll tummarna!

Tacopaj!

Lyckades få i dottern kokte morötter igår, vet man hur kräsen hon är med mat så förstår man hur stort det är. :-) Kokade morötterna och pressade dem i vitlökspressen och blandade ner i köttfärssåsen, något som tidigare hade fått henne att yttra ett bekymrat BLÄÄ och resulterat i att hon ratade hela tallriken med mat. Men inte igår, igår slevade hon glatt in lass efter lass med köttfärssås och morötter.

Räknas man som en dålig förälder när man lurar i sina barn nyttiga saker som de tror att de inte tycker om? ;-)

Mig själv lurade jag dock inte i något nyttigt, vi syndade lite med tacopaj, en väldigt god och lite stark paj.

 




Sjukt god paj!!







Förmiddagen idag har jag och sonen tillbringat på IKEA, det blev lite fika och lite mat med några andra bebisar och deras mammor. Sonen var ju snäll nog att somna om klockan sex imorse, visserligen efter att vi hade varit vakna från strax före fem, men det gjorde ju att jag var lite mer utvilad än vanligt. Men det var trevligt med en sväng till IKEA, och kul att se de små bebisarna som hade växt och blivit stora bebisar. :-)

Dop..

Sitter just nu och försöker bestämma musik till dopet, på dotterns dop hade vi Välkommen till jorden och Sparvöga, och det var alldeles perfekt och så bra. Så nu sitter jag med ångest över vad jag ska välja för låtar, vill ju såklart att sonen ska få ett lika fint dop som dottern. Då var det så lätt, jag var helt bestämd med vilken låt jag ville ha och sambon valde en, men nu känns det omöjligt att hitta någon.

Tips någon??

Men nu ska jag äta lite lunch och leta vidare, snart är det ju dags att hämta ett litet busfrö på dagis.

Sova?

Förkylningarna är nästan borta nu, betydligt snabbare än vad jag hade gissat, så idag blir det absolut dagis för dottern. Själv så ska jag börja jobba på att få sonen in på sina vanliga rutiner igen, efter ett par dagar med snuva, hosta, feber och sömnproblem så har han tappat mycket. Självklart har han bara tappat de bra sakerna, hade väl varit bättre om han plötsligt hade börjat sova länge på morgonen och slutat äta på natten, men så lätt ska det ju inte gå. :-)

Det mesta som var planerat för helgen blev gjort trots sjuka barn, jag hann med en lugn stund i solariet och bilen har nu vinterdäcken på. Men jag har absolut fått mersmak på värmen, så jag ska verkligen försöka planera in några fler svängar till solariet.

Den här veckan blir det visserligen fullt upp, även om den börjar med två ganska lugna dagar. Men på onsdag börjar jag jobba! Det behövdes personal lite tidigare, så onsdag och torsdag ska jag jobba 10-18, kassan fungerar ju lite annorlunda där nu men förhoppningsvis så ska det inte vara alltför svårt att lära sig. På fredag åker jag och barnen hem till mormor och morfar, mina föräldrar, och på lördag är det dop för barnens yngsta kusin.

Men nu har även dottern vaknat här, så hon ska få lite välling innan det är dags att hoppa in i duschen.


Play-doh recept.

Vill börja med att tala om att kampen mellan julmusten är avgjord, Apotekarnes vann stort över Guttsta, och då gäller det såklart orginalmusten, lightmusten skulle aldrig komma innanför vår dörr! :-)

Vill även passa på att tipsa om ett toppenrecept på Play-Doh
Den blir alldeles perfekt, mjuk och lättbakad. :-)





4 dl vetemjöl
3 dl salt
2 msk alun
3 msk matolja
5 dl kokande vatten
karamellfärg







Blanda de torra ingredienserna.
Var försiktig med alunet. Det irriterar huden i "torr" form så blanda till degen själv, barnen får sitt roliga snart.
När vattnet kokar, häll i karamellfärgen.
Häll i mycket karamellfärg så blir det lysande starkt färgad play-doh.
Häll oljan och det kokande vattnet över torrvarorna.
Blanda tills degen blivit smidig, gärna i hushållsassistent. 
Kom ihåg att den bör svalna lite innan barnen får trycka in nävarna i den.

När barnen lekt färdigt för den här gången är det bara att stoppa leran i plastpåse eller burk med lock och spara i kylen,
den går att använda många gånger.

Här hemma är barnen förkylda fortfarande, men absolut på bättringsvägen, så jag blir riktigt glad om det värsta redan är över. Då är dottern tillbaka på dagis på måndag och jag och sonen kan ägna förmiddagarna till att få honom att hitta tillbaka till sina rutiner, som har blivit lite åsidosatta nu när han har varit sjuk.

Förkylning nr 2

Sonen hade inte hunnit sova många timmar igår innan han vaknade, självklart hade dotterns förkylning smittat av sig till sonen, underbart! Det blev både näsdroppar och alvedon för att försöka få honom att somna om, men nej. Till slut så fick han välling i vagnen, då äntligen somnade han igen. Men vågar man röra ett barn som sover så oroligt, verkligen inte, så jag fick snällt lägga mig på soffan för att hålla den lilla sjuklingen sällskap på nedervåningen.

Natten har varit allt annat än bra, det som har upprepat sig har varit vaknat-gråtit(snarare skrikit halvt hysteriskt)-somnat om. Först när jag la honom halvt sittandes mot en kudde i soffan lyckades han sova några timmar i streck. Men nu har vi varit vakna sedan 5.15 och den lilla stackaren är nu helt slut och jag håller alla tummar jag har för att han ska lyckas somna om.

Själv så ska jag baka ut brödet nu och slänga in det i ugnen en liten stund, vad annat än brödbak kan man ägna sig åt man ständigt får gå upp så tidigt om dagarna? :-)

Har även bokat in solning med signe idag, känner att jag behöver få lite fuskfärg för att kompensera sömnbristen, och det ska bli sjukt skönt att få ligga i lugn och ro i en hel halvtimme utan något som stör! ;-)


En gammal favorit!

Idag blir det middag framför teven, hockey. Ni kan ju gissa vem som bestämmer över fjärrkontrollen idag.

Kvällsmaten idag blir något vi åt väldigt ofta förut, pommes, beasås och kött, fläskfile den här gången. Sambon har självklart några öl till hockeyn, och jag kör på ett lite mer alkoholfritt alternativ...

JULMUST!
Ja, äntligen är den här, och mycket får vänta tills december och första advent, men julmusten ska man dricka så mycket man bara kan av innan den försvinner igen! :-)


Idag är det visserligen julmust från Guttsta Källare som gäller, även jag helst föredrar Apotekarnes. Men favoriten kanske har ändrats i år, det är ju trots allt årets första Guttsta must idag. :-)








Men nu har jag lovat att fixa ordning bordet här inne så vi kan få plats att äta, vilket betyder att jag måste ställa undan datorn. :-)

Hoppas alla har en bra kväll!

Underbara förkylningstider!

Klockan är tio över tio och jag har nu varit vaken i snart 5,5 timmar.
Sonen vaknade som vanligt, men det som var nytt för idag var att även dottern vaknade, hostande och snörvlande. Efter en veckas ledighet från dagis så blev hon självklart sjuk nu när hon fick träffa på de andra barnen baciller igen. 
Det som var lite bra med att även dottern vaknade var ju att det var helt lugnt att sonen härjade, annars är det 2,5 timmars oro på morgonen för att hon ska vakna av alla konstiga ljud han försöker lära sig.

Hon får självklart vara hemma från dagis idag, efter en natt med dålig sömn så brukar ju inte dagis vara någon höjdare. Jag är väldigt glad över att sambon är ledig idag, då blir ju inte dagen jobbig trots förkylningen. Han fick sova till efter åtta idag, vilket betyder att jag får vila en stund nu på dagen istället, underbart skönt och behövligt.

Men nu ska jag gå och hämta sonen som har vaknat, snart lunchdags för matgalningen.

Sony Ericsson c905

Just det, måste ju även tala om att jag nu har fått en ny liten leksak!
En alldeles ny, fin mobil, som är bara min! Ja, den har barnförbud! ;-)

En Sony Ericsson c905!


Den här bilden har jag visserligen googlat fram, men precis så här ser den ut, samma fina färg.

Men nu ska dottern gå och sova också, trött och förkyld.

JAG VANN!

Trodde verkligen inte att det var möjligt när vi startade tävlingen, men jag lyckades inte bara med målet, jag var även den första att lyckas... Med andra ord, jag vann! -10kg = +700kr. Ja, jag är rätt nöjd med mig själv idag!

Fixade ordning lite kålpudding idag, så nu har sambon mat när han kommer hem och vi har lunch imorgon och det räcker till både en och annan matlåda att lägga i frysen. Har visserligen inte provsmakat den än, men man kan ju tycka att den borde smaka ok åtminstone. :-)

Men nu är det dags att stoppa sonen i sängen och få lite mamma-dotter-tid, förhoppningsvis lyckas jag även förhandla bort Teletubbies så vi kan se något som är lite mindre uttjatat!


Bullbak!



Igår eftermiddag blev det bullbak med dottern, sonen fick snällt nöja sig med att vara placerad i gå-stolen. När degen var färdigjäst så kom sambon hem, och eftersom han är en typisk kille så började han såklart kommentera och påpeka hur han tyckte att jag borde göra. Kanske ska tillägga att det var andra gången någonsin som jag bakade bullar! För att få tyst på honom så bestämde vi oss för att göra halva degen var för att se vem som lyckades bäst.

Resultatet blev att jag borde ha haft lite mer kanel och sambon skulle ha haft lite mindre kanel.. Men goda blev de åtminstone, alldeles saftiga, fluffiga och med mer eller mindre kanelsmak ;-)

Det tackar jag för!

Jag hade lite tur, sonen lyssnade på sin trötta mamma och sov till klockan sex idag, timmen mellan fem och sex är trots allt värd ganska mycket.
Däremot så vaknade dottern en timme tidigare än vanligt, men det spelade ju inte någon större roll eftersom en timme tidigare för henne fortfarande bara innebär halv sju, och då var ju jag och sonen redan vakna.

Nu sitter vi i soffan och tittar på Lattjo Lajban, sambon sover såklart, han ska ju iväg och jobba senare.

Hittade precis Byggare Bob på Barnkanalen, så nu ska jag passa på att fixa frukost medans barnen, åtminstone dottern, tittar snällt.


Dags att mysa ner sig under täcket!

Barnen sover och jag sitter framför teven och kollar på Sing a long. Sambon var hemma en stund, men eftersom han hade lovat att jobba lite extra ikväll så åkte han igen för en stund sedan.

Det här betyder att jag ska gå och sova nu, för nu är det ju såklart jag som måste gå upp med sonen imorgon också, håller verkligen tummarna för att jag åtminstone kan få sova till klockan sex!

De flesta har nog en roligare lördagkväll än vad jag har, så ha lite kul för mig också!

Dags för däckbyte?

Idag var jag tvungen att ta bilen till ICA trots att bilen fortfarande har sommardäcken på, bytet är inte planerat att ske förrän på måndag när sambon är ledig.

Körde inte bilen på hela dagen igår, så slasket från gårdagen hade såklart fryst fast på framrutan. Solen hade nått större delar av bilen, men inte framdelen. Hela motorhuven var som en stor isbit, och hela framrutan täcktes av ett istäcke med lite snö på toppen, det krävdes mycket jobb för att få bort och det hela slutade med förfrysta fingrar... Nästan iaf!

Men ute på vägarna var det åtminstone välkört och isfritt, så lyckades ta mig både till och från ICA utan några problem. Så nu har barnen ätit och dottern har provat de nya ytterkläderna från Ellos, de var precis så lagom i storleken som jag hade hoppats på.

Nu är det vilodags, bara dottern inser att hon faktiskt är trött, något hon bestämt säger nej till trots alla gäspningar. Och om en stund är det även dags för sonen att sova, så med lite tur så får även jag en stunds vila, något som alltid är välkommet när man snällt får vakna och gå upp klockan fem.

RSS 2.0