Kronprinsessan Viktoria och Daniel om deras kryssning



Haha, youtube är ju lite härligt ibland! :-D

Förlåt, det är nog mitt fel!

Jag får nog ta på mig skulden för att vintern är tillbaka.

I onsdags stannade vi ute en stund när vi kom hem från dagis, så medans Filippa lekte i sandlådan och William undersökte stenplattorna så städade jag upp lite och sopade rent, sedan gick vi iväg med snöskyffeln och pulkorna till garaget.

Och som om inte det vore nog så struntade jag även i att ta hem Filippas vinteroverall från dagis idag, tänkte att hon utan problem skulle klara sig med byxorna och jackan om hon skulle vara ute och leka i helgen.

Så bara för att reta upp en vårsugen mamma så bestämde visst vädergudarna att det minsann var dags för lite mer snö igen.

Så förlåt, ska genast plocka fram pulkorna och snöskyffeln igen, sedan får de minsann stå kvar härute fram till midsommar!



Men nog finns det åtminstone en som kommer vara glad om det går att åka pulka igen, härom dagen blev hon så arg så hon grät för att hon så gärna ville åka pulka till bilen, men ni kan nog själva lista ut varför hon inte fick som hon ville. ;-)

Lady Gaga - Pokerface

Filippa har haft en riktig favoritlåt nu ett tag, Lady Gaga - Pokerface. Eller egentligen gillar båda barnen den och börjar oftast dansa så gott de kan i takt med musiken.

Den senaste tiden har hon även börjat sjunga med, och det låter så otroligt gulligt!

Idag i bilen...

Filippa - Mycket mamma, mycket!

Jag - Ska jag höja musiken?

Filippa - Jaa!

Och sedan sjöng hon högt hela vägen hem, som tur var hann inte låten ta slut innan vi var framme, det skulle nog inte vara alltför populärt om jag stängde av radion medans låten fortfarande spelades. :-)
 
Ikväll ska den här mamman unna sig en kebab med bröd, sambon är i Leksand på hockey, så nog är jag värd lite onyttig köpmat!

William och hans mediciner...

Det här är vad Williams dagar består av, konstigt att han blir trött och bara vill sova?



Jag blir också trött, en lång härlig semester skulle sitta så otroligt fint just nu!


Bojkottar bloggen i protest!

Jag har inte glömt bloggen, jag bara vägrar skriva i den.

När jag var less på att vara gravid så bojkottade jag bloggen tills William behagade komma ut.
Nu bojkottar jag bloggen tills jag slipper skriva om sjuka barn, besök på vårdcentraler och barnakuter, mediciner hit och dit.

Med andra ord, William är sjuk... igen!

Nu är det dags igen!

Idag är det riktigt fint vårväder igen, det gillar jag! Och jag skulle så gärna vilja gå ut på promenad i det här vädret, en lång skön promenad i solen.

Det var också planen, att jag och William skulle ut med vagnen medans Filippa var på dagis, men fungerar mina planer någonsin som de borde?

Nej!

Istället så är Filippa hemma från dagis idag, lite snuvig och med 39 graders feber.


Jag är så glad över att det är tisdag idag och att sambon alltså är ledig imorgon, en pappa är precis vad vi behöver ha här hemma när Filippa är sjuk.


En helg hos mormor och morfar!

Ojoj, de senaste dagarna har bara rusat förbi.

I lördags packade jag och sambon in barnen i bilen och åkte iväg till barnens mormor och morfar där vi blev bjudna på en välbehövd lunch. Strax efter att vi hade ätit så kom storebror Fredrik och Emelie och deras bebismage, så då blev det lite presenter till William och fika, schwarzwaldtårta och sjukt goda kladdkakerutor som Emelie hade bakat och tagit med.
 
Emelie, har du tråkigt någon dag får du gärna maila över receptet!

Lite senare kom även storebror Peter och Alexandra med kusinerna Melvin och Douglas, det var en väldigt förväntansfull Filippa som satt på köksbordet och tittade ut och väntade och väntade och som blev så glad när de äntligen kom.

    

Vi hade ett stort bord fullt av tacos, och jag är ganska säker på att alla blev mer än mätta! :-) Barnen hade fullt upp med att busa, så för dem blev det däremot inte så mycket mat.
Självklart tittade vi på Melodifestivalen och hade väldigt delade åsikter! :-) Jag hade nog helst sett Sarah Dawn Finer som vinnare, men samtidigt så kanske det är bra att vi skickar något som åtminstone skiljer sig från vad vi brukar skicka iväg.

I söndags kom Melvin och lekte lite mer medans Alexandra var snäll och klippte av lite hår på barnen och morfar. Båda barnen var riktigt duktiga, men däremot så ville inte Filippa att jag skulle fota henne när hon satt där, bild på Wiliams premiärklippning fick jag åtminstone.



Filippa fick en liten page med trollrufs och William blev av med allt bebisfjun, så nu har tjockt fint barnhår istället, vår fina lilla ettåring.
Eftersom sambon självklart skulle på hockeyn så fick vi åka hem redan innan lunch, barnen fick äta lite tidigare än vanligt och sov sedan snällt nästan hela vägen hem.
Medans sambon var borta passade jag och barnen på att njuta av det fina sköna vädret en stund, det kändes verkligen som vår, så nu vill jag bara ha bort snön och få börja njuta av vårsolen ute på gården!
Vi fick även lite sällskap av granntjejen en stund innan det vad dags att gå in.






Näe?!

Vad i hela helvete(ursäkta), nu snöar det igen!!
Kan det inte vara slut på det här nu?!

Vad är det som har hänt?

Idag vaknade båda barnen före klockan sex! Jag vägrade, jag gick ner med barnen och bytte på William och sedan kände jag att NEJ, JAG VÄGRAR!, så jag gick upp och skickade ner sambon.

Klockan åtta kom han och Filippa upp och väckte mig, så idag är sambon bara värd en massa fina, snälla ord! :-)

Det var en rätt trött tjej jag lämnade på dagis, och eftersom hon idag blev lämnad på fel avdelning och var så trött så fick jag lämna en ledsen dotter, eftersom det nästan aldrig händer så var det så så jobbigt!

Nu ska jag packa ihop skötväskan och göra mig klar, sedan blir det en sväng ner på stan och lite lunch med Signe, sambon ska få någon timme med lugn och ro innan han ska hämta hem Filippa från dagis.



William är ju som sagt ett sittande barn, han har nu även börjat röra sig lite framåt, sittandes såklart. :-) Och oftast när han sitter så ska han ha benen i kors, det verkar vara favoritpositionen, och nu har han även börjat sitta med korsade ben i stolen, han är så så söt! :-)

Hoppas alla har en trevlig fredag!

Mitt huvud behöver sova!

En ny dag men samma huvudvärk, och då har jag ändå fått en timmes extra sömn både igår och idag på morgonen. Eller extra vet jag inte, jag fick ju först gå upp med William klockan halv sex och sedan vaknade Filippa tio över sex, men om nu båda vaknade ovanligt tidigt idag så kan väl båda vakna ovanligt sent imorgon? :-D

Jag och William har hunnit med en sväng till Pinglan idag, det märks att hans blyghet börjar släppa rätt bra där, han är inte alls lika mammig som han var från början, och då var det ändå mycket folk idag!
Nu sover han en stund, jag har försökt och försökt att somna jag också, men till sist gav jag upp så nu får det bli soffläge, teve och dator tills den lille vaknar och vi ska hämta hem Filippa.

Imorgon är en annan dag..

Nu ska jag strax gå och sova, för imorgon ska jag vakna utan huvudvärk! :-)

För imorgon ska jag och William till Pinglan och sjunga efter att vi har lämna av Filippa på dagis.



Blocket lockar till sig bottenskrapet...

Ja, jag skulle som sagt sälja min mobil idag, fick ett mail från en person som ville köpa den och fick även en summa som han var villig att betala.

Jag passade på att ta en sväng ner till stan och träffa sambon och bestämde att vi skulle ses där, skönare än att behöva träffa personen helt själv.

Han kom, tittade, testade att ringa ifrån den(till ett 021-nummer) och när han lagt på luren så började han beklaga sig över att han hade fått parkeringsböter, vilket hans fru berättade som satt i bilen och väntade, själv så har jag svårt att tro att han nådde sin fru som satt i bilen på ett 021-nummer. ;-)
Nu kom det fram att han ville betala 200 kronor mindre än vad vi hade bestämt, och han tyckte även att jag skulle ta lite hänsyn till att han faktiskt hade fått böter på bilen?
Jag skulle med andra ord sänka priset på mobilen för att kompensera att han inte kunde parkera. :-)

Då tröttnade jag och struntade i det, jag var till och med snäll och erbjöd honom att få den för 100 kronor mindre än vad vi först bestämt,  men nu hoppas vi att det kommer en lite trevligare köpare nästa gång. :-)



Snart är det dags att ta farväl!

Huvudvärk!

Idag är ingen bra dag, jag har en otroligt jobbigt huvudvärk som vägrar ge med sig. Jag lyckades inte somna idag när William sov, det hade nog varit bra om jag hade lyckats med det. Eller kanske beror huvudvärken på att kroppen har blivit så chockad över att få sova hela nätter den senaste veckan. ;-)
Älskar verkligen Williams nya sovrutiner!

Men nu är Filippa hemma igen, så nu är det full fart här. Det hade varit en riktigt bra dag idag, med massor av bus och hon hade ätit och ätit och ätit! Korv och mos! :-)

Snart ska jag förhoppningsvis iväg och sälja min gamla mobil och få några hundringar, alltid trevligt med extra pengar.

Resten av eftermiddagen ska vi städa lite och göra chokladbollar! Ja, man är faktiskt värd såna när man har huvudvärk!

Vad hände?

Jag trodde det gick mot vår nu, men istället har det blivit full vinter igen!

Jag tävlar!



"Jag är med och tävlar om ett presentkort från Sophie´s Closet, på PetramedAochE`s blogg!
Tävla HÄR du med!"

Jag tävlar!



"Jag är med i utlottningen om ett presentkort från MiniPeople hos Tant Ulrika.
Var med HÄR du oxå!"

Äntligen nummer 3!

Vi hade en riktigt skön dag igår, sambon var ledig från jobbet och Filippa var ledig från dagis. Vi busade, tittade på film, byggde koja och sjöng, en riktigt barnvänlig dag med andra ord!

Sambon var även duktig och skruvade upp två små hyllor på väggen, så nu kan vi även mysa med lite fler tända ljus än tidigare, jag skulle helst vilja ha en till likadan hylla, men eftersom vi har fått dem av bror så är det ju lite tveksamt om vi kan hitta en till nu.

William firade sin födelsedag med att äntligen få tand nummer tre, det har varit två hörntänder på väg i ovansidan ganska länge, men nu kom det en framtand från ingenstans och hann före. Men det var ju verkligen på tiden att det kom en till! :-)

Han har även lärt sig att lägga sig på mage från sittande, det låter inte så stort, men med den här killen är det ett stort framsteg, både att han nu kan men främst för att han vill!

GRATTIS WILLIAM PÅ ETTÅRSDAGEN!



Vår fina, ständigt dregglande, stora pojke! :-)

Idag är ingen vanlig dag...


William på BB



Sex månader gammal.



En alldeles nyvaken och nybytt stor ettåring!

Stort grattis till världens finaste kille på ettårsdagen!!

En låda med överraskningar!



Två söta barn var väldigt glada över att ha mormor och morfar på besök idag, det busades hit och dit och vi åt lunch och fikade, och jag var väldigt glad över att även ha min egen farmor på besök.

Efter att de hade åkt så gjorde jag ett nytt försök med banan till William, även det har varit något han har vägrat äta ganska länge. Idag mumsade han dock i sig som en liten tok, väldigt stora bitar banan i en väldigt liten men hungrig mun! :-)



Halv sex var det dags att börja valla barnen mot bilen för att åka och hämta sambon, som hade en låda med överraskningar som såg väldigt goda ut!

 


Och efter att ha smakat på den ena så kan jag även konstatera att de inte bara såg goda ut, det var väldigt mumsigt!


Kvällen tillbringas i soffan, först var det Gossip Girl och nu är det Wipeout som gäller, betydligt roligare än vad jag trodde att det skulle vara, även om det är lite smårörigt till och från.

Hoppas alla har haft en bra kväll!

Imorgon blir den lilla söta killen hela 1år!

Jag tävlar!



Tävlingen hittar du här!

Jag tävlar!




"Jag är med o tävlar om ett hemligt paket från Moonkids till ett värde av 600kr hos Tant Ulrika. Tävla HÄR du oxå!"

Dags att sova mera!

Inatt fick jag gå in till William för första gången på flera dagar, då hade han lyckats hamna nästan ända nere vid fotändan och napparna låg kvar längst uppe vid huvudsidan och då är det ju inte lätt för en liten att hitta dem.

Nu har jag varit vaken sedan halv sju, vilket absolut är för tidigt på en söndag, så nu är det dags för byte, sambon ner till barnen och jag upp till sängen. Men det blir inte så lång stund i sängen, tänkte att jag ska hinna duscha och så innan det är dags för honom att åka till jobbet. Runt lunch dyker barnens mormor och morfar upp och även min farmor, då blir det lite mat och lite fika.

Men nu måste jag gå upp om jag ska hinna få lite mer tid i sängen.

Ässar Fia

På väg till bilen idag så knackade granntjejen på fönstret och vinkade när vi gick förbi, Filippa blev helt salig! Och självklart kom det...

Fia! Ässar Fia!

Så nu älskar hon även Fia! :-)

Ikväll blir första gången i år!

Den lilla donnan fick lyxa lite igår kväll och somna i soffan framför teven, är det helg så är det ju ok att vara vaken lite längre än vanligt.

Eftersom jag och sambon skulle äta en sen middag när han kom hem från jobbet så blev det bara paj med lite sallad till, så medans jag gjorde det sista med pajen så låg Filippa och åt välling i soffan och kollade på Let's Dance. :-)



Den här synen mötte mig när jag gick in och tittade till henne, då låg hon och höll i flaskan(förmodligen för att hon inte orkade resa på sig och ställa den på bordet) och tittade på Let's Dance med halvöppna ögon. Jag tog flaskan och drog handen över håret på henne och hon somnade på två sekunder.



Självklart med den alldeles underbart stinkande grodan. :-)

Nu ska vi snart åka och hämta sambon som jobbar, sedan blir det en lugn lördagkväll i soffan framför lite Andra chansen och något gott att äta. Och jag såg igår att ICA har börjat med Påskmusten, så ikväll ska jag unna mig must för första gången i år!

Must måste man passa på att dricka medans det finns tillgängligt! :-)

Jag tävlar!



Jag är med och tävlar om ett presentkort värt 200 kr från Björnkramizar hos Carolina. Var med och tävla du också!



Psst.. Nu är det bara tre dagar kvar...

Idag har jag och William varit på stan och ätit lunch tillsammans med Signe och Natascha och hennes son Theo, som bara är en dag yngre än William.

Vi hann med en snabb sväng på stan innan jag skulle hämta Filippa på dagis, så jag fick med mig en hårborste med Hello Kitty till dottern, en bandana(som det tydligen heter om jag ska tro H&M) och en t-shirt till sonen.



(bilderna är från hm.com)

Eftersom William bara sov mellan 10.30-11.20 idag så blev det en väldigt lång eftermiddag för honom, så det var en trött kille som äntligen fick inta sängen. Idag har han dessutom börjat äta gröten igen, den har han vägrat sedan han blev sjuk nu senast, så idag testade jag med gröt och lingonsylt och genast slukade han den som om han inte hade ätit mat på flera veckor! :-)

Imorgon jobbar sambon, så jag och barnen ska roa oss under dagen och sedan kommer han hem lagom till en kväll i soffan framför Andra chansen! :-) På söndag kommer barnens mormor och morfar och kanske gammelfarmor och firar den lille killen.

Vad ska ni andra ha för er i helgen?

Psst... Nu är det bara tre dagar kvar...

Min duktiga kille...

... sover nu hela nätterna! Jag behöver inte ens lämna sängen en enda gång för att stoppa in nappen. Han vaknade till lite snabbt precis när vi skulle gå och sova igår, men sov igen inom bara några minuter. Jag vaknade halv sju av att han låg och pratade och slog napparna mot spjälorna, men kunde utan problem ligga och dra mig till sju innan jag gick upp, då låg han fortfarande nöjd och lekte för sig själv i sängen.

Duktiga killen!


Imse Vimse Spindel

Att Filippa har varit ledig från dagis länge nu blev ganska tydligt idag, hämtning, lämning och hela dagen där gick utan problem, men eftermiddagen har varit kaos.

Övertrött och helt otroligt trotsig förklarar väl det hela på bästa sätt, stackars William har fått både det ena och det andra i huvudet. Även hela nattningen var lite smått kaotisk, allt var fel, fel och fel!

Nu har dock lugnet kommit även till det här huset, så nu är allt tyst och stilla, äntligen! :-)

Jag och William hade en trevlig stund på Pinglan idag, det var inte så många där, något som verkade passa honom ganska bra. Williams favorit är utan tvekan Imse Vimse Spindel, den låten kan till och med få honom att ta en paus i skrikandet hur arg han än är! :-)

Nu håller vi tummarna för att Filippa orkar med dagis bättre imorgon, det är nog tur att hon bara behöver gå två dagar innan det blir helg igen och hon får vila upp sig i tre dagar.



Psst... Bara fyra dagar kvar till Williams 1 års dag! vänta..

Tävling

Jag tävlar hos Eira för att försöka vinna en helt underbar Barbapappa till Filippas rum, den skulle ju passa så perfekt!
För att vara med och tävla så ska man visa bild på barnens rum, så här kommer bilderna. :-)



Jag börjar såklart med Filippas rum eftersom det är där Barbapappa skulle få flytta in. :-)



Williams rum har vi precis börjat fixa med, så där ska tapeterna bytas så småningom, det här är tapeterna som satt där när vi flyttade in. Exakt vilka tapeter det blir vet jag inte än, men skulle gissa på att det blir något från Midbec eller några enkla tapeter åt det gröna hållet. :-)

Äntligen är familjen hemma!

Idag har dagen gått till att umgås med den halvan av familjen som kom hem igår. Kramats, gosats, promenerat och bara varit, det är väldigt skönt att ha dem hemma igen!

Imorgon ska Filippa till dagis igen för första gången på nästan två veckor, så jag och William åker iväg på babyrytmiken på Pinglan på förmiddagen.

Nu ska jag läsa ifatt dagens inlägg på bloglovin och sedan är det snart dags för Grey's Anatomy och efter det sova! :-)

Robert Aschberg drar en fräckis!



Hittade det här klippet i en annan blogg, och det var ju alldeles perfekt för mitt första försök att få med youtube i bloggen! :-D

Duktiga killen!

Williams 1 års kontroll

Vikt 11015 gram
Längd 77,5 cm
Huvud 49,7 cm






















Vikten är nästan samma som för tio månader sedan, men han har knappt ätit nu under senaste förkylningen så det vore ju konstigt om han hade gått upp, det är så pass att jag till och med har sett på honom att han har tappat lite runt magen. På längden och runt huvudet så ligger han kvar på sin kurva och växer precis som han ska.

Jag fick även en liten övning jag ska göra med honom några gånger om dagen för att få honom att börja kräla, så nu har han en månad på sig att börja förflytta sig framåt, efter det blir det förmodligen en koll hos barnläkare för att se om vi behöver göra något med honom.

Sprutan gick galant, inte ett enda ljud kom från honom, men det blir väl så när man är hos läkaren var och varannan dag ;-) Riktigt så illa är det kanske inte, men lite väl mycket läkarbesök har det varit nu på slutet. Och jag fick även hjälp att byta läkare så vi gå till läkaren som ser saker som inte finns, så nu ska vi enligt bvc ha en väldigt bra och erfaren läkare, det gillar jag! :-9


Tävling



Jag är med och tävlar om ett presentkort från Zillstar,
tävlingen hittar ni hos Tre underbara ungar.
Avslutas 15 Mars.


1 års kontrollen!

Ikväll kommer äntligen sötaste tjejen hem igen!!



Idag har både jag och William vaknat på en väldigt bra sida, och eftersom det är dags för ett års kontrollen idag så hoppas jag på att hans goda humör håller i sig.

Det ska bli väldigt intressant att se vad bvc har att säga om William och att han inte riktigt får till det där med att röra sig framåt, jag läste på familjeliv om ett annat barn som liknade William väldigt mycket i utvecklingen och det barnet fick på på sjukgymnastik där de fick lära sig lite övningar. Så idag visar det sig väl om han klarar kraven eller om vi får börja göra något liknande.



Men nu är det dags för lite frukost, sedan ska jag ta mig en dusch och göra mig klar så vi inte behöver stressa sedan, annars är det lätt hänt att jag skjuter allt framför mig och plötsligt så får vi stressa som tokar för att hinna i tid. :-)

Tävling!



Jag tävlar om ett valfritt plagg från Ekobaby, tävlingen hittar du här!

Det går bättre än väntat!

Mitt lilla projekt Nattsömn har pågått i tre nätter nu och otroligt nog så sov han hela natten i natt! Han vaknade några gånger och gnällde till men somnade om lika fort igen, så i natt ska det bli kul att se om det var en lyckoträff eller om han sover hela natten igen. Istället så vaknade han halv sju, lite tidigt om jag får säga mitt, men får jag bara sova hela nätterna så kan jag nog leva med att få gå upp vid den tiden. :-)

Pratade med sambon för en stund sedan och där hade de bestämt sig för att åka hem redan imorgon, så nu måste jag bara vara ensam en natt till och jag får träffa min älskade lilla tös redan imorgon! Det jag har kommit fram till de här dagarna är att man får betydligt mer gjort med bara ett barn hemma, men att det är hemskt att vara ifrån sin sötnos så här många dagar!

Idag ska vi ner på stan en sväng, äta lite lunch med Annika, och ikväll kommer Signe förbi på en bit mat, så idag har vi fullt upp.

Och imorgon är det ju dags för stora killens ett års kontroll, helt otroligt, för i min värld så är han absolut inte ett år än på länge! :-)

Men nu är det lunchdags för William innan vi ska göra oss klara och åka ner på stan.

Vad har alla andra för sig idag??


Tävling



Tävla om att vinna ett smycke hos Piffa och puffa

Tävling!



Tävlingen finns här

IKEA



Idag ska jag och William möta upp min mamma på Hälla för en sväng till IKEA, eftersom hon åker buss i tre timmar för att komma hit så är det ett väldigt uppskattat besök! :-)

Det kommer bli lite lunch och efter det blir det lite shopping till Williams rum.

Vad vi gör efter det har vi inte bestämt, men hon ska åka hem först framåt kvällen, så vi hinner nog med både ett och annat efter IKEA.

RSS 2.0