Gamla VLT?

Kom på att jag skulle behöva VLT från åtminstone 22 december, om någon har den kvar? Möjligtvis även den 15 december.
Behöver dragningslistorna till adventskalendern.. Tror ju knappast att vi har vunnit, men lite surt om vi har vunnit och missar det. :-)

Tuna Park

Den lilla dottern här hemma har ju blivit lite förändrad efter att hon var sjuk, hon har blivit gnälligare, mycket tjat om att vi ska "bäja". Det var ju svårt att säga nej när hon var sjuk, och det räcker inte att lyfta upp henne och sätta henne på höften lite lätt som jag gör med sonen, hon ska sitta som en apa runt halsen på oss. Hon äter knappt något, oavsett vad hon får för mat. Hon skiftar som en gravid i humöret. Och jag tror att vi nu har listat ut varför, trotsen har börjat knacka på dörren.

Så för att få ur dottern lite energi så tog vi bilen till Tuna Park igår, åt lite lunch och shoppade lite.  Det blev ett par nya tjockvantar åt dottern, ett par bruna Bamse-byxor och en uppsättning med tallrik och bestick för att sonen ska få ha sitt för sig själv. Sonen däremot fick bara en halskrage, någon pyjamas i rätt storlek hittade vi inte och när det var dags att leta skor så hade dottern börjat tröttna på shopping.

Idag blir det en sväng till Maxi på förmiddagen, ska bara få i oss lite frukost här hemma och in i en dusch. Efter det ska jag hämta upp S, och vi ska hämta upp A och sen ska vi ta en sväng ner på stan. Det blir lunch, möjligtvis ett par skor till sonen, om han följer med, och jag ska även försöka hitta en pyjamas åt honom. S ska ha en ny liten blåsa till nyårsafton, hon och A ska ju såklart ut och slira lite ;-)

Ett av barnen ska följa med ner på stan också, jag har bara inte bestämt vilken än. Dottern får ju ut mer av det och gillar att träffa S och A, men sonen är lite mer tålmodig och tröttnar inte alls lika fort.

Vad hände?

Känns som att jag helt har missat julen. Vi kom iväg trots allt, men barnens feber höll i sig ända tills igår, trots kåvepenin. Dottern fick en helt galen hosta på juldagen, hostade och hostade och var nära att kräkas och sen fortsatte hon att hosta ännu mer och var nära att kräkas igen och så höll det på. Som tur var så hade bror Cocillana hemma som vi fick låna, så en dos senare så var hon som ombytt och mådde riktigt bra.
Men idag är febern borta, hostan mycket bättre och det enda som återstår är trötthet och snuva. Men hela julen är som i en dimma, jag har ingen koll på vad vi har haft för oss egentligen, huvudet hann inte riktigt med att lägga sakerna på minnet. :-)
Jag har ignorerat mobilen totalt, så förlåt till er som har skickat sms eller ringt och som jag inte har svarat på!

Men nu håller vi tummarna för att vi går mot ljusare tider? :-)

Hittade även en lite rolig sak som jag tänkte kopiera in här. De som har barn kan nog känna igen en hel del och de som inte har barn kan ju få lite insyn på hur det kan vara... ;-)

Ber om ursäkt om det finns några stavfel eller så, orkade inte kolla så noga och kopierade bara in det. :-)

DU VET ATT DU ÄR MAMMA NÄR...

* Du njuter av en lång sovmorgon till 8:00.

* Du inte längre kräver att det du har på dig ska vara rent, utan inte för fläckigt.

* Du ringer upp en kompis kl 9 på lördagsmorgonen och förvånas över att dom låg o sov ännu, det e ju mitt på dagen ju...
* Du blir irriterad om nån ringer efter klockan 21 på kvällen, man ringer väl inte folk nästan mitt i natten

* När man slutar använda handväska och har ett fack i skötväskan för sina saker

* Man vet att man är mamma när man kan sova på sin egen arm balanserandes på sängkanten, när man har fått lillen att somna om och därmed försöka få en "sovmorgon"

* När man ringer oftare till sjukvårdsupplysningen än till släkten

* Du råkar kalla din partner för pappa.

* Du har bara tid att raka det ena benet.

* Du gömmer dig på badrummet för att få vara ifred.

* Barnet kräks, och du fångar det i händerna.

* Du skaffar en barnvakt då du och din man inte varit ute ensamma på evigheter, och sedan tillbringar du halva kvällen med prata om dem och ringer och kollar att det går bra.

*Du vaggar och vyssar med kroppen trots att det är sambon som just då håller bebisen.

* Du rullar varuvagnen på ICA fram och tillbaka, fram och tillbaka.

* Du inte känner dig klädd utan en kräktrasa på ena axeln.

* Du torkar bebiskräk med din egen tröjärm (och behåller tröjan på hela dagen. Och nästa dag.)

* Det tar tre dagar att läsa en del av morgontidningen.

* Du kan äta en middag på två minuter (med efterrätt och med en hand).

* Du längtar efter att få gå ut med soporna för att få lite egentid.

* Du känner dig ensam om du sitter själv på toa.

* Sex är en siffra som kommer före sju.

* En fullproppad dag innebär att man ska handla mjölk och gå till BVC.

* Du hittar din numera kalla lunch i micron tre timmar senare.

* Din absolut högsta önskan är en natts obruten sömn!


Ödet?

Ibland undrar man om det verkligen är slumpen som avgör eller om det är ödet som ser till att saker blir som det blir.

För att göra historien kort..

Jag blev sjuk i lördags, något som snabbt smittade både sambo och dotter, och snart även sonen. Barnen börjar plötsligt gnälla mer än vad de borde göra vilket gjorde att vi började misstänka öroninflammation. Jag ringer, eftersom klockan var rätt mycket så fick vi en jourtid 20.40. Dags för läkarbesök, jag måste alltså lämna mina myskläder och åtminstone välja något som är liiite anständigare och självklart, strumpor. Som så många andra så är jag till och från rätt duktig på att tvätta, men helt värdelös på att stoppa in det rena i garderoben. Sagt och gjort, upp och letade strumpor i den överfulla IKEA-påsen i sovrummet. Och här vill jag tillägga att jag tydligen skulle vara grym på att hitta en nål i en höstack, för vad hittar jag mitt i den enorma tvätthögen?

AHA, MIN RING!!

Som det gick att läsa i ett tidigare inlägg så hade jag ju slarvat bort min förlovningsring och hade ingen som helst aning om var den fanns, var dock helt säker på att jag hade tappat den ute och att jag aldrig skulle hitta den igen.

Tack ödet! Men du hade gärna fått välja ett lättare sätt för mig att hitta ringen än att göra mig sjuk, sambon ännu sjukare, sonen hög feber och inflammation i ena örat och dotter i båda! Men återigen, tack för ringen! Nu ska den placeras på en kedja runt halsen tills jag kommer ner på stan och kan förminska den!

Inte ett tecken på förbättring...

Min feber är tillbaka, jag tror bara att den försvinner bara för att den är så långsam med att stiga efter att alvedonet slutat verka. Resten av familjen har ju feber konstant oavsettt när de fick alvedon/ipren. Mest synd är det nog om sonen nu ändå, han är den som verkar lida mest av det hela och inte alls är sig själv, stackars lilla plutt. Men äter gör han åtminstone, som att något skulle kunna få den grabben att avstå från mat :-)

Det lutar väl lite åt att vi skjuter upp julfirandet lite och åker hem på juldagen istället, om vi ens är friska och kan åka då. Så snällt nog så har sambons bror varit och lämnat en söt liten gran här idag, så när jag känner mig pigg igen så ska jag upp och hämta sakerna till granen så vi åtminstone får en gran på julafton, och lite klappar har vi ju som vi ändå skulle öppna innan vi åkte imorgon.

Men nu ska jag ge sonen lite mera mat, det är bara mat i många små doser idag, medans jag väntar på att sambon ska komma hem från apoteket och med mat från McDonalds. (JA, vi är sååå värda det idag!!)

Hoppa över julen och vara sjuka istället?

Ja, det verkar ju inte helt omöjligt att det blir så. Sambon är fortfarande sjuk, massa feber och besvär med astman. Dottern blev också sjuk igår, hon hann leka lite med sonen på förmiddagen, men resten av dagen var hon ganska tagen av febern och satt mest i soffan och tittade på teve. Sonen däremot for omkring som ett litet yrväder i gå-stolen hela dagen och tyckte nog att familjen var väldigt tråkig.
Men till slut var det även dags för honom, från att ha varit glad och sprallig så blev han gnällig och hungrig, så långt normalt. Han hann äta ungefär hälften av maten, sen blev han så trött så han nästan somnade i stolen. Eftersom han kändes lite varm så tänkte jag att det var lika bra att kolla om han också hade fått feber, och jodå, 39.9. Gav honom en dos alvedon, tyvärr var supparna slut så han fick av dotterns flytande. 1,5 timme senare låg febern på 40.3, och jag som var helt övertygad om att alvedon ska sänka febern?!

Natten har varit en väldigt vaken natt. Barnen har turats om att vakna, så fort jag hann somna till så var det någon som vaknade och grät och ville något. Men efter att sonen somnat nu på förmiddagen så satt jag dottern framför Rorri och tog en lång, varm och välbehövlig dusch, helt underbart!

Så nu är frågan, hinner vi bli friska till julen eller kommer vi få ligga hemma utan julmat och bortglömda av tomten?

Snart jul?

I lördags firade vi jul med sambons bror med familj, hans mamma och L och Ls söner med familjer. Dotterns favorit bland klapparna var helt klart gitarren, så nu sjunger och spelar hon Lilla snigel för fullt. Det var väldigt trevligt att få lite julmat i magen igen, så nu ser jag verkligen fram emot att få åka hem till föräldrar och släkt och få ett julbord som innehåller ALLT jag vill ha och är van vid. :-)

Lördagen klarade jag mig därmot igenom tack vare alvedon, jag hade ont i större delen av kroppen, huvudvärk och hostade. Vaknade tidigt i söndags med feber, 38.6, inte så farligt mycket med andra ord men tillräckligt för att det skulle kännas i kroppen och för att jag skulle behöva påfyllning av alvedon. Febern höll sig borta under dagen, så på eftermiddagen blev det en snabb sväng ner på stan med S. Mina nya jeans har ju blivit för stora, och nu när de låg på ett bord fyllt med jeans för halva priset så var det ju ett perfekt tillfälle att köpa nya i mindre storlek! :-)

Köpte med mat hem till mig och sambon, barnen hade fått mat medans jag var borta. Sambon som tidigare under dagen hade börjat känna av samma problem som mig mådde ännu sämre, och igår kväll hade han över 38 i feber trots att han hade ipren i kroppen. Astman gör ju allt så mycket jobbigare för honom, och i natt hade han runt 39 i feber, så han som skulle jobba idag ligger uppe och sover idag istället.

Nu hoppas jag verkligen att vi hinner klara av det här innan julen så vi får åka iväg pigga och friska!



En recept?

Upptäckte ett litet fel i gårdagens inlägg, vet inte riktigt vad jag tänkte när jag skrev, men det heter väl ändå ETT recept? :-)

Receptet kom till användning igår, knäckreceptet alltså. Så nu står det även en stor plåt med knäck i kylskåpet, utan mandel och goda! :-) Det lär ju minsann inte räknas som det nyttigaste man kan stoppa i munnen, men under julen så får man ju synda med gott samvete. Nu är det kola som står på tur, eftersom vanlig smörkola går bort hos sambon så jag har lovat att fixa chokladkola.

En tråkigare sak är att jag har lyckats tappa min ring, min fina ring. Mitt stackars finger ser helt tomt ut! När jag upptäckte att ringen började bli lite stor, så tänkte jag att jag skulle hänga den i en kedja tills jag tog mig tid att förminska den lite. Jag tänkte tanken, men gjorde det aldrig, så nu är den borta.. Och jag är sjukt arg på mig själv!

Idag blir det en sväng ner på stan med S, lite lunch och fixa julklappar.

Rocky Road och julskinka!

Igår jobbade jag först några timmar, 10-15 är ju rätt lagom tid, men då är det full fart hela tiden och tid för vila finns först efter klockan 15.  Skulle vara lite roligt att räkna efter en dag hur många paket det blir under den tiden man jobbar, fort ska det gå och fint ska det bli. :-)

Efter att jag hade slutat passade jag även på att plocka ihop julklapparna åt kusin M, så nu står det en liten hög på lagret som ska handlas hem till barnen. Kusin D blir det nog mest kläder till, precis som vi har önskat åt W, de små har ju så mycket leksaker ändå efter syskonen. Presentkort blir det till kusin J, han är ju lite äldre och lite svårare att hitta rätt saker till. :-) Vi har några andra att köpa till också, men det är inte klart än vad det blir.
När jag kom hem packade vi in barnen i bilen och tog en sväng till Maxi, det behövdes lite välling, julskinka och lite godis. Jag försökte ju handla på vanliga ICA-butiken i tisdags, det var då jag hade planerat att göra Rocky Road från början. Men på ICA finns det minsann inte några minimarshmallows, så istället handlade jag allt igår och fixade iordning det igår kväll, fast med Marabou mjölkchoklad istället för mörk choklad. Lite onyttigare, men mycket godare! :-D

Vi upptäckte även att den lille äntligen har fått sina första två tänder, i tisdags var det fortfarande bara på g, vilket det har varit länge länge, men nu så har han två små söta gaddar. :-)

Idag jobbar sambon, vilket innebär att jag är ledig och förmodligen ska träffa A en sväng. Dottern är ledig från dagis, så det kommer vara full fart här hemma hela långa dagen! :-) Har även hittat en recept på knäck som låter väldigt god, och kola, så risken finns att det blir lite mer julgodis innan jag är nöjd. :-)


Blogg-tävlingar?!

Även om jag nu är lite dålig på att uppdatera bloggen regelbundet så är jag väldigt duktig på att läsa bloggar, jag har vissa som jag följer regelbundet och vissa ramlar jag in på av en slump.
Något jag verkligen inte förstår mig på, hur jag än försöker, är alla dessa tävlingar som folk har på sina bloggar. Eller jag förstår ju att det är ett sätt att försöka locka folk till sin blogg, men hur kan det vara så viktigt att få besökare till bloggen så man orkar lägga ner den energin. Komma på en rolig(??) tävling, införskaffa ett pris, välja ut en vinnare, posta iväg vinsten.

Nej, några tävlingar kommer aldrig dyka upp på den här bloggen. :-)


Tråkigt!

Hittills så har jag sett fram emot nya grannar när jag har sett att det har kommit ut grannhus på hemnet.se, men nu hittade jag ett hus som jag inte alls hade väntat mig.
Men även om jag tycker att det var lite tråkigt, så tycker jag mest att det är tråkigt för dotterns skull, granndottern är ju en av de barn som ofta nämns av dottern här hemma. Oväntat som sagt, och även om jag har en liten gissning om varför det ligger ute så hoppas jag ju såklart för deras skull att de bara har bestämt sig för att flytta och att det inte beror på något värre än så.

Här hemma så har vi däremot fått magsjuka, mindre kul! Hittills är det bara dottern som har drabbats, det började igår kväll och har inte märkts av sedan klockan fem i morse. Så nu håller jag alla tummar för att vi andra ska klara oss, men skulle ju verkligen inte bli förvånad om jag vaknar inatt och inser att det är min tur. Blä!

Dopet äntligen avklarat :-)

Veckorna går rätt fort nu, antingen så jobbar sambon eller så jobbar jag. Eller jobba, jag vet inte om jag vill kalla det jobba, det är snarare något jag skulle kunna göra gratis bara för att komma hemifrån en stund och för att det är väldigt roligt. Det är tur att jag inte behöver slå in så många egna paket, för även om det är roligt så kommer jag nog inte vara alltför sugen på att göra julklappar hemma när det väl är inhandlat och klart.

I lördags så hade vi äntligen dopet, så nu är det avklarat, bara några månader senare än jag hade tänkt från början. Underbara L sjöng så fint, låtvalen blev till slut Lilla ängel och Handens fem fingrar. Sonen fick fina presenter, det bjöds på smörgåstårta(som förhoppningsvis smakade bra, eftersom jag inte äter själv så har jag absolut ingen aning) och det var två toktrötta barn och en väldigt trött mamma som åkte hem medans sambon åkte på julbord med jobbet.

Avslutar med ett STORT TACK till L för den fina sången, nu är jag ju nästan tvungen att börja planera ett bröllop för att få dig att sjunga igen :-D

RSS 2.0