Projekt Nattsömn!

Nu har det då startat, Projekt Nattsömn.

Eftersom den lille här hemma har varit sjuk rätt mycket så har han blivit väldigt bortskämd nattetid, han vaknar alltid någongång mellan klockan 01-03 och vill ha välling och somna i vagnen. Det har varit väldigt skönt att ha det så när han har varit sjuk och vaknat till mycket, då har det räckt med att röra lite på vagnen så har han somnat om.

Men nu är det alltså slut på det, nu vill den här mamman börja sova på nättern!

Jag var helt inställd på att få en riktigt dålig natt, små barn är ju inte riktigt kända för att gilla att man ändrar om rutiner, speciellt inte när målet är att få dem att sluta äta och börja sova.
Han sov riktigt bra i början av natten och vaknade strax före tre, då gick jag in och gav honom napparna, det ska vara en i munnen och en i handen. :-) Det var en väldigt arg kille som insåg att han varken skulle få komma upp ur sängen, sova i vagnen eller få sin välling och det tog mellan 30-40 minuter innan han somnade om ordentligt. Sedan sov han och sov ända till klockan var nästan halv åtta! Så förhoppningsvis så lär han sig snart att det inte är någon idé att vakna på natten och istället sover från klockan 20 till 07-07.30, det skulle ju vara så skönt!




Idag blir det en lång promenad i det fina fina vädret, lite kyla gör absolut ingenting när solen skiner! :-)

Kommentarer
Postat av: Mia

Jag kan rekommendera fötterna "byssan lull" till spjälsängen. Dom ser ut som små gummibollar som det är fjädrar i... Smart sätt att få sängen att gunga för barn som älskar då underlaget rör på sig då dom sover ;) :). Sofia har haft såna hon med.... :)

2009-02-28 @ 10:19:11
URL: http://minis-blogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0